På fäbodvallen

Det brukar bli ett besök på fäboden varje sommar, så även denna.


 

 
Barnen gillar att titta på djuren, kor, höns, får och grisar finns där.
 

I gårkväll kunde man bl.a. köpa fika, gå en tipsrunda och satsa en slant på kvällens bingo.

Så här såg spelplanen ut

 och bingoförättaren, Lotta.
 

  

Vi köpte fem lotter (rutor) och vi väntade

  och väntade

 

Men "BingoLotta" var inte nödig, så då fick en tjej rycka in och avsluta bingot, fast med en annan metod.

Tyvärr så blev det ingen vinst för oss den här gången, men på hemvägen fick vi chansen att fota skogens konung.



Sen undrar jag bara, visst är det detta som kallas tätbevuxen granskog?







Favoritmat

Många gånger har sonen frågat mig: - Mamma vilken är din favoritmat. Nu kom jag på det, ngt som jag önskar att min mamma skall laga till mig en gång per sommar, KLIMP = mums!



                                



Vädret blev inte så tokigt idag ändå, 23,6 grader varmt och växlande sol. :)

Jag tror att "väderstressen" som drabbat mig hänger ihop med det faktum att jag snart skall tillbaks in på kontoret och jobba hela dagarna.

Nää nu skall jag cykla dagens milrunda.


Väder

                                                              Fotot är lånat fr Wikipedia.

I går morse vaknade vi till ett rejält brak. Det var ett herrans åskväder, mycket blixtar och dunder och meterorologerna pratade om ett superåskmoln.

Jag trodde att det var ryssvärmen som var på ingång som klart.se och yr.no hade utlovat Men det verkar som om vi blir snuvade på den även detta år.. :(

Inte så mycket jag kan göra åt det, jag kan i alla fall glädjas över att den värsta smärtan i min stukade tå har släppt, alltid nåt ;-)

Skadad och mobbad

Det är synd om mig. Igår stukade jag en tå som idag är blå och svullen och jag har så ont i den..

Dessutom så blir jag mobbad av karlarna i mitt liv.

 

De fattar inte hur jag kunde lyckas med att stuka den och de påstår att jag är en stressad klant.

Den äldre karln i mitt liv tycker att jag är en världsmästare på att tycka synd om mig själv och den yngre säger att jag ser ut som en stucken apa när jag går.  

 

Och gissa vad de sa nyss när de skulle iväg o åka på stan med vår kompis Porsche? Jo att mamma vill nog stanna hemma och vila tån.


Stugsommar




Vi har inga problem med att få med våra barn till stugan, snarare är det tvärtom, vi har väldigt svårt att få dem därifrån. Värst är tonåringen, hon blev kvar där nu igen.

Våra barn har inte stora krav på semesteraktiviteter, mormor (längst upp till höger i den snygga hatten) tog en dag med sig alla sina 3 barnbarn till närmaste affär (7 mil t o r) så att de fick handla godis och tidningar. På kvällen hörde jag sonen säga till sin storasyster: - Det här är den bästa dan i mitt liv!

Så det där med Grönan, Astrid Lindgrens Värld, Liseberg kan vi nog glömma framöver ;-) 

Vi har haft trevligt besök i stugan av min farbror med fru, min kusin med fru och tre barn. Alltid roligt att träffa dem som man träffar sällan. (Låter bli att visa foton på dem då jag inte frågat om lov)

Vi är tillbaks i stan nu och tanken var väl att vara här tills jag börjar jobba, men den utlovade ryssvärmen har fått oss att börja tänka om..

Shit bara en vecka kvar nu.. inte tänka bara njuta.

Step by step

Efter all god mat och fika som intas när man är ledig så kommer tankarna på att komma igång med motionen igen.

Det har varit lite trögt med cyklingen den här säsongen, jag har cyklat till och från jobbet de flesta dagar men det behövs fler mil än så för att uppnå målet om 100 mil innan cykeln ställs undan i höst. Jag har passerat halvtid för säsongen för över en vecka sedan och har endast skrapat ihop 41 mil till dags dato, men jag har inga planer på att ge upp.


En annan motionsform som jag länge känt ett sug efter är att kunna börja jogga igen. Risken är dock stor att mina fysiska förutsättningar (dåliga, utslitna fötter) kommer att sätta stopp för den drömmen, men jag har i alla fall bestämt mig för att göra ett sista försök innan jag slänger in handduken för gott. I veckan har jag fått mina specialanpassade joggingskor. Fått o fått, svindyr blev den investeringen..
  

 

 

Igår kväll tog jag de första stapplande joggingstegen, och det känns i fötterna idag kan jag säga.. :(  Men jag hoppas att, om jag fortsätter försiktigt försiktigt att ta ett litet steg i taget så kanske mina fötter till slut pallar för den här utmaningen?

Minns stegtävlingarna som jag deltagit i, det har alltid blivit sämre i början innan det sen sakta blivit bättre och bättre i fötterna.

Så alla ni som kikar in här, nu måste Ni hålla tummarna hårt för mig och mina dåliga fötter, så jag kan uppfylla min joggingdröm.

Ja nu sprutar det ut inlägg här på bloggen igen, det beror givetvis på att inspirationen dyker upp när man är utvilad och ledig, men det beror också på att vi idag haft en regnig och vädermässigt trist dag. 


Höstoffer

Jag läser just nu den tredje boken av Mons Kallentoft, Höstoffer. Jag tycker att böckerna i serien är bra och jag tycker att Mons behärskar konsten att bjuda in oss läsare i bokens spännande handling genom sitt sätt att via språkets konst måla upp omgivningarna, och genom sitt speciella sätt att förmedla gestalternas känslor och tankar. 
 

 Som tex:

..han stannar vid vägkanten, ser fåglar hoppa av och an på den ostronskalsfärgade marken, picka efter mask i den ruttnande vegetationen och pölarna som växer större för varje dag. Löven ligger i högar här och han tycker att det ser ut som ett trasigt täcke i en underskön, bort glömd design på en oljemålning.

 

Ok jag hänger med och kan måla upp bilden framför mig, men så fortsätter beskrivningen:

 

Under det täcket kan livet ha sin naturliga gång. Möss kan simma i regnströmmarna mot mål så fjärran att de inte en kan drömma att de existerar.

 

Stundtals blir det för mycket för min smak, jag skulle lätt kunna korta ner boken med ett antal sidor av onödigt ordbajseri.


Nyplanterat

 


Ja jag vet att man skall plantera på tidigt på försommaren, men som vanligt har halva sommaren gått innan trädgårdsinspirationen dyker upp hemma hos oss.


Egentligen så var planen att skaffa en plan för vår trädgård innan vi planterade ngt här och där - hipp som happ. Men jag och min make har lite svårt för det där med långtidsplaner, vi agerar allt som oftast utifrån impuls och inspiration.


Så i förrgår planterade vi två nya äppelträd, Moskvas Äppelpäron och Gul Kanel blev det. Må dem växa och frodas och glädja oss i framtiden med vacker äppelblomning, goda äpplen och hemgjord äppelmos  :)


Sommarens stugprojekt

Det var för fjorton år sedan, när vår stuga var nybyggd som denna blommiga tapet hängdes upp på väggarna i det som då var kök/allrum. Vi kallar bilden FÖRE.


Fast då var halvpanelen laserad med kulören "syrabets", bröstlisten på panelen och de flesta andra lister "dalablåa". Jättesnyggt tyckte vi att det var, då.. (Tyvärr har jag ingen bild med den färgkombinationen tillgänglig)

När stugan för ett par år sedan utökades med ytterligare ett rum, då valde vi att måla pärlsponten som täcker väggarna med vitt. Då kände vi att det var dags att uppdatera köket i ljusare färger och målade då halvpanelen och alla lister med vitt.

Till sommarens stugprojekt valde vi att  tapetsera om köket och valde en ljus och fräsch tapet med diskret mönster.

EFTER: 



Det 3e rummet i vår stuga har halvpanel i mörknad furu och gröna väggar, att gå in där nu känns som att gå ner i gruvan, särskilt som rummet bara har ett fönster på kortsidan av rummet. 
Så nästa sommars stugprojekt känns ganska givet.

Redan halvtid

Jag vill egentligen inte tänka på det, men nu har jag redan avverkat halva semestern..
 


Hälften av den tiden (1 v) har vi spenderat i stugan. Vi har precis som alla andra sommarsemestrar i stugan, badat i sjön, badat bastu, ätit gott, firat pappa och Ebba, hälsat på svärmor/farmor, varit på marknad, matat fåren, städat stugan, hälsat på stuggrannar, cyklat till brevlådan, läst böcker (tack f påminnelsen syrran), varit till IKEA osv.

Varje sommar brukar vi även genomföra ngt projekt i stugan och det har vi också hunnit med, men si det är ett annat inlägg.


Dagens lyckligaste

var vår son är han fick prova kusinens Cross:



En bild även på "knuttekusinen" i full mundering, en tuff brud:
 

Vi har haft suveränt väder idag, 25 grader varmt o lite lagom med vind som höll insekterna borta. Efter en mils cykling (det blir nog tufft att få ihop 100 mil i år) tog jag till och med årets första inrikes dopp :)

Fasen så härligt vi har det nu!


Spännande?

Det har blivit en hel del fotboll även för mig de senaste veckorna, så blir det lätt om man har en fotbollsälskande make. Just nu spelas VM Finalen, men ärligt talat vet jag inte vem jag skall heja på, Arjen Robben, Wesley Sneijder eller David Villa o grabbarna? Det blir inte lika spännande när man gillar båda lagen.

Spännande var det i alla fall innan matchen började när Jimmy Jump skulle "busa" med bucklan, ja se denne man..


                            


Så här ser det ur i vår "VM-soffa just nu", dit jag oxå måste återvända innan jag missar ngt mål, jag får väl helt enkelt heja på "Bästa laget".

                            

Vad tycker du, vann det bästa laget? Om inte vilket lag hejade du på? Eller har du inte alls följt VM?

Senare uppdaterat, 0-0 vid full tid, nu väntar vi på förlängningen, jag har upptäckt att jag, trots tipset på jobbet, ändå håller mer på Holland.

Iniesta blev den som avgjorde finalen, Spanien blev VM mästare 2010, och bläckfisken Paul fick rätt igen! 

                                                


Sally flyttar in

Ja vem är Sally?


Ja hon är en nästan en sån där som Camillas katt brukar dra in o sedan har de fullt sjå med att jaga ut den ur huset.

Hon är inte särskilt söt om man frågar mig, som snarare tycker att hon är lite läskig.

Men men, har man en djurälskande pälsdjursallergiker till dotter så måste man visst anpassa sig.. 

 

Sally är en liten vattensalamander som Emma fått av en kompis , så nu har vi alltså blivit med husdjur. Och visst känns det helt OK så länge hon håller sig inne i sitt terrarium.. 



Oops Sally hette visst egentligen Selma har vi fått veta, men vi fortsätter nog kalla henne för Sally ändå.



 


Inspiration

Tänka sig att det bara behövs lite sol och värme för att blogginspirationen skall återvända. Idag öppnade sig den första av mina vackra pioner:

                        
                 

Imorgon flyttar Sally hem till oss, jag vet inte riktigt hur jag skall uttrycka mina tankar kring det. Ni kommer nog förstå..


Sommar inne o ute

              


Det behövdes en regnig o grå dag så att jag äntligen skulle få upp sommargardinerna i vardagsrummet. Två blommiga kuddar hann jag också med att sy igår.

Idag lyser solen från en klarblå himmel och termometern visar redan 19,3 grader varmt i skuggan. Det verkar som om sommaren har hittat hem till oss, både inne och ute.

Nu frukost på altanen :)

Semesternöje

Försöker komma ikapp här hemma med tvätten, städning, sommargardiner osv.  Sen kan jag med gott samvete ägna mig åt den här högen:


                              


Har redan läst ut Marie Jungstedts senaste bok "Den farliga leken", nästa som jag ger mig an på blir Camilla Läckbergs "Fyrvaktaren". Förhoppningsvis får jag en skön stund i solen på stranden eller i hammocken, kanske redan imorgon.

Tack för alla snälla semesterhälsningar, givetvis hoppas jag att Ni alla oxå får en skön och välförtjänt semester, några av Er hoppas jag att jag hinner träffa i sommar.


Iiiiiiiiihhh

Nu är det inte bara sommar och sol, nu har jag dessutom SEMESTER!!!!  Kan det bli så mycket bättre??

RSS 2.0