Nygräddat till frukost
Mina barn är inte bortskämda med hembakat, nygräddat matbröd, desto mer uppskattat är det när det händer. T.o.m. dottern som föredrar att sova fram till lunch på helgerna kom frivilligt ner till frukosten i morse.
Jag har ett super-enkelt recept på en deg som man förbereder kvällen innan och låter den jäsa i kylen över natten.
På morgonen värmer man bara ugnen och in med plåten..
..efter drygt 10 min är brödet färdiggräddat!
Recept
½ pkt jäst
5 dl kallt vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
1 tsk honung
12 dl mjöl
Blanda jästen med vattnet. Häll i resterande ingredienser. Blanda ihop till en deg. Rulla 10-15 bullar o lägg på en plåt i kylskåpet över natten. Baka nästa morgon i 250 grader i ca 10 minuter.
Det här receptet knycker jag med en gång. Tack!
Mmm... det är goda! Åt en hos er tidigare idag. Ska absolut göra dem. Tack för receptet!
Har en gång haft recept på frukostbröd men inte bakat på många år.
Tar till mig detta recept, problemet är att få in en plåt i kylen....
Detta bröd hinner man ju faktiskt även fixa mitt i veckan kom jag på!!!
Jag gillar det superenkla! Fort och gott ska det vara!
Har en utmaning hos mej! Välj en och tiden finns!!
Ha en skön vecka!
Det låter verkligen ljuvligt!!!! Det är inte mycket som går upp mot nybakat bröd...å doften sen...mmmm
Jag skriver av receptet bums!!!(annars blir det inte av!).
Smask!
mmmums vad gott det ser ut, inget slår nybakat!! kramkram
Ser supergott ut, skall testa baka i helgen.
Kanske kunde till och med jag klara dom bullarna! Jag har svårt att knåda degen länge nämligen, fingrar och handleder är så ömma och onda. Därför blir det inte något bakat, även om jag både har tiden och lusten.
Ha nu en skön ny vecka i vinterns tecken, och krya på dig!
Kramen
Hej! Hoppas du haft en bra dag!
Så enkelt recept och smart att ha i kylen över natten. Ska provas så klart!!
~Livet i byn
Åh, jag känner den goda doften ända här hos mig :-)
Kram Annette
Ja, men de där är ju jättesmidiga och goda! Däremot har jag inte testat med honung i.
Kramar!