Ljusfestival 2012

Även i år har vår stad smyckats med ljus som lyser upp så fint i höstmörkret. Det blev en prommis med familjen på stan i kväll.
 
 
Vi lyckades precis komma i tid till ljusspelet som visades på "språklådans" fasad, årets tema var kommunikation.
 
 
Det blev en mysig kvällspromenad som avslutades med fika hos svägerskan R efteråt.
 
 
 

På mosters restaurang

 
Min moster är en driftig kvinna, den 1 sep tog hon över restaurangen som hon jobbat mindre än ett år på. Självklart ville vi fara och hälsa på och äta hos henne och det blev snabbare av än jag trott.
 
Emma hade nämligen svårt att hitta en plats för sin PRAO. Då slog mig tanken att vi kunde fråga moster Karin. Och visst tog hon emot vår Emma med öppna armar ♥
 
Så förra helgen styrde maken Volvon mot Örnsköldsvik. Vi checkade in på Scandic och fräschade till oss lite innan vi besökte mosters restaurang.
 
Titta där är hon! Min moster i köket på sin egen restaurang.
 
         
 
Här har barnen bänkat sig.
 
 
Maten fick "med beröm godkänt", gubben och jag åt kött och bakad potatis, Emma jätteräkor och Arvid hamburgertallrik.
 
         
 
Och maken/revisorn/vaktmästaren/diskaren Tommy gjorde även ett utmärkt jobb som servitör!
 
Efter maten lämnade vi krögarparet ifred på restaurangen då ett stor sällskap var på intågande. Vi gick en runda på stan och söp in atmosfären av "Ö-vik by night" innan vi åkte tillbaks och chillade på hotellet.
 
 
  
Morgonen därpå tog den morgonpigga delen av vår familj (3/4) en tur på stan igen för att se lite mer av den.
 
 
 
Sen for vi och hälsade på och installerade Emma hemma hos moster och Tommy i deras fina lilla hus, fint beläget  på lagomt avstånd från centrum.
 
 
Innan vi lämnade Emma och begav oss norröver igen hann vi med ett besök på Paradisbadet och lite snabb shopping.
 
Och för Emma verkar det ha gått bra på praktiken.
Bilderna har jag lånat från mosters FB-sida :)
 
Emma verkade iaf jättenöjd över veckan i mosters restaurang och vi tror att hon vuxit väldigt mycket som person under dessa dagar.
 
I fredags hämtade vi henne från Umeå dit hon kom med tåget!
 
TUSEN TUSEN TACK till dig Karin som tagit så väl hand om vår dotter ♥♥♥
 
 

Uppspårat

Veckans roligaste hittills, var att få detta foto på Abiskos gamla pampiga stationshus publicerat i vår personaltidning Uppspårat. 
 
 
Tyvärr hade redaktören tappat bort namnet på fotografen, men på Intranätet fanns det med och även fler av mina foton, tex detta:
 
 
Jo jag har faktiskt känt mig lite smånöjd idag :)
 
Och vet ni? Jag har fått ett till fotouppdrag! Att fota på vår kommande konferens i November. Det är lycka det, att få fota på betald arbetstid ;-)
 
Trist är det att fotokursen är slut nu, för den var riktigt bra. Tvyärr verkar inte denna fotograf köra fortsättningskurser, bara privatlektioner. Men jag tänkte ta mig i kragen och försöka göra ett nytt försök med dvd-kursen i Photoshop Elements i vinter.
 
 

44

 
Ja jag säger då bara det.. Ja att mina vänner är de mest fantastiska vänner man kan ha. Jag fyllde år igår och det sprutade in hälsningar hela dagen på FB. Några smsade och någon har ringt. Många kom hem till oss igår och förgyllde vår traditionella fredagskväll med tacos, godis och dryck.
 
Vi åt, pratade och skrattade så det stod härliga till, sista gänget for hem efter midnatt. Och presenter fick jag. Massor av fina "feelgoodpresenter" som jag öppnade först i morse!! Förutom lyktan på bild packade jag upp, te, servetter, hemgjort örtsalt, en burk, en bok, en tidning, lyxigaste chokladen, vin, champagne, lunchpåse, halsband, yllestrumpor, trisslotter, ja ni hör vad dem skämmer bort mig!!
 
Man skulle kunna tro att jag fyllde jämt, iofs är väl 44 ganska jämt :)
 
Tack alla underbara ♥
 
 

Kalasintensivt

Vi är inne i en kalasintensiv tid nu. Så här fina monstermuffins fick Joel på sin 6 årsdag:
 
 
Jag är alldeles för lat för att baka sådana själv :)

RSS 2.0