Tusen strålande solar

..har vi inte haft, men minst tusen solstrålar som värmt på oss i flera dagar! (Tills i em då ett åskväder dundrade förbi och sänkte temperaturen med drygt 10 grader lagom till Luleå kalaset..)


Här har vi haft ett par intensiva men trevliga "umgängesdagar".  


Äntligen blev det av att hälsa på kusin L med familj, det blev nästan en minisläkt-träff då även hennes föräldrar, min morbror med fru var där samt moster KEB och maken T som gjorde ett kortare stop på deras campingsemester. Dem lyckades vi locka (med en middag) till ett campingstop även hemma hos oss. Trevligt hade vi kvällen lång!

 Vi hann knappt vinka av dem dagen efter innan barnens kusin J dök upp med sin familj, vi samt grannfamiljen drog i väg på stranden för sol och bad.

Efter stranden åt vi hämtpizza tillsammans hemma hos oss innan vi drog vidare o hälsade på barnens 2 fastrar och farmor.


Idag var vi och mötte upp Ostindiefararen Götheborg, tillsammans med några andra...sen tog vi en fika på stan med faster K och kusin J m fam innan faster skjutsades ut till Kallax för hemfärd.
 
I morgon skall den sista semesterdagen avnjutas, hur vet jag inte än!(Rubriken är också titeln på boken jag läser nu, efterföljaren till Flyga Drake av författaren Khaled Hosseini, två mycket läsvärda böcker som jag rekommenderar)

Tillbaks i stanYes vi hann hem innan alla pionerna blommat ut! =)

Efter två ljuvliga veckor i stugan ..

- har vi massor av tvätt att ta hand om
- kilovis med reklam att bära iväg med
- svårt att reda ut vad som är sallad och ogräs i trädgårdslandet (synd att min kompis C inte har tid att hälsa på, hon som letar efter ogräs i sin trädgård..)
- uppskattar vi all denna lyx som wc, diskmaskin, tvättmaskin och att endast ha 1 km till närmaste mataffär

Visst kommer jag att sakna lugnet i byn men trots allt är det roligt att komma hem oxå!

Livet på landet

Här kommer ytterligare ett fotocollage från den lilla mysiga by i Tornedalen där vi har vår stuga och avnjuter vår sommarsemester:
Idag har vi haft underbart väder, jag har suttit och läst en bra bok (Flyga Drake) på altanen. Det kallar jag semester, min egen drömsemester!  

Mer avkopplande och avstressande än så här kan det knappast bli, trots att vi saknar många "bekvämligheter" som vi normalt är vana med som t.e.x. diskmaskin, dusch, varmvatten i kran, WC (vattenklosett).. konstigt va?


Som en extra bonus har jag äntligen blivit lite solbrun - härligt!  :)


Vill absolut inte tänka på att vi snart måste åka hem till stan...än mindre bli påmind om att endast en semestervecka återstår...


Premiärdoppet!

avverkades idag, alldeles frivilligt!  =)  Ärligt talat var det näckrosen som lockade mest:Men sen tänkte jag att jag lika gärna kan överraska mina barn och min syster  (apropå hennes kommentar på förra inlägget) med ett riktigt dopp. Visst är det som hon antyder, att jag är en badkruka MEN något dopp blir det ändå varje år, även utan bastu. Förhoppningsvis blir det fler de närmaste dagarna. Vi har haft kanonväder idag som i resten av Sverige, önskar verkligen att det håller i sig ett tag till.

Idag vi fick oväntat besök, egentligen var det pappas besök, men de hade med sig sina barnbarn vars mamma är en gammal klasskamrat till mig som jag inte träffat på evigheter, "typ minst hundra år".... Hoppas hälsningen från mig når fram till henne.

Visst är det kul med "världen är liten sammanträffanden"!?

Semesterhälsning!

Njuter av semester och stugliv. Jag säger som min bloggis Ulla, " - jag är som gjord för att vara ledig!".
Har t.e.x. läst många bra böcker och kameran har använts flitigt:
Det är bara den riktiga sommarvärmen som saknas... den som får även mig att vilja ta ett dopp i sjön.


Men blir det inte före så blir det väl på Rhodos i alla fall, känns som om det var rätt sommar som vi garderat med en greklandsresa.


Barnen badar i alla fall flera gånger om dan, även när det regnar..

.. och frågar man min mamma så är det alltid jättevarmt i vattnet!

(Tack pappa för lånet av ditt mobila bredband, vad bra det funkar!)


Ännu mer semester!

Nu har jag verkligen kommit in i semesterlunken på riktigt, tar även semester från bloggen en vecka eller två..Önskar Er alla TREVLIG SOMMAR och förhoppningvis en SKÖÖN SEMESTER oxå!

Semester!

Sommar, sommar och sol ...har vi INTE... :( Nej solen lyser mest med sin frånvaro så någon sommarvärme har vi inte TROTS att jag nu fått min efterlängtade semester. Vad är nu detta???

Nej det är bara att försöka hålla sig lugn och inte gripas av panik..måste säga att det känns skönt att man helgarderat med en greklandssemester på sensommaren. Dottern undrade häromdan om vi inte kunde åka lite tidigare.

Nåja det finns saker att göra som man inte hinner med som man önskade i vardagen, som tex att baka, idag blev det:
 
 
Den kalla festen

Det var inte länge vi fick njuta av sommarvärmen.. nej på lördag hade den dragit vidare lagom till Grill/vän/grann/hemflyttnings/alla som hjälp till med renoveringen festen hemma hos våra vänner i Tornedalen..


Har du någonsin varit på en sommarfest i Juli iklädd Helly Hansen, långkalsonger och fingervantar? Det hade inte jag förrän igår, det var tur att värdparet hade ett sådant välfyllt förråd med varma fleece och Helly Hansen jackor! För när vi väl fått upp värmen med klädernas, eldens, den goda matens och inte minst med den goda dryckens hjälp så var stämningen på topp och vi hade jätteskoj!


Vilket härligt gäng som var där! Många glada skratt blev det och tom en och annan svängom på slutet.


Det här stället var mycket populärt hos de manliga gästerna:
Många och långa var besöken där.. och minerna blev bara muntrare och muntrare i takt med det stigande antalet besök.


TACK C o P för att jag var bjuden till den lyckade festen! Vad säger du Myran, skall vi ha fest i höst?Cykelutmaningen: Jag har haft "ledigt i helg", tyckte att jag var värd det då jag nu uppnått det ursprungligt satta målet på 82 mil.


Sol o värme!! YES!!!!!!!!!

Äntligen en riktigt varm och härlig sommardag! =) En sån som man lever på länge, fast visst några såna till vill vi gärna ha kära vädergudar. På em fikat på jobbet visade termometern 39,3 grader i solen, i djupaste skuggan hemma var det 26 grader. Visst rasten blev lite längre än vanligt..

Idag jobbade jag INTE övertid, nej jag cyklade hem i en rasande fart, när jag skulle svänga in på vår gata möttes jag av några kreativa små entreprenörer (varav en var min dotter) som passade på att sälja saft för 1 kr glaset, strategiskt placerade vid en livligt trafikerad cykelväg. För intäkterna har de nu handlat och bakat, så imorgon blir det även försäljning av fikabröd!
 


Den somriga vyn bakom saftförsäljarna:


Snart  tar jag helg, jag drar själv i väg med barnen som skall vara hos mormor o morfar medans jag själv skall på grill/vän/grann/hemflyttnings/alla som hjälp till med renoveringen fest!  Jag tror att det var som vän jag kvalade in.

TREVLIG HELG!

Vår oas i stan

Ifall någon undrar och kanske tycker att det är glest mellan inläggen..så är det här jag sitter om kvällarna och återhämtar mig med en kopp kaffe och en bok, efter stressiga dagar på jobbet:

 


Jag passar också på att beundra de vackra vita rosorna "Finlands vita ros" som blommar just nu. Synd att de har så kort blomningstid, men det stämmer väl att "underbart är kort" !?Det bästa med vår altan är att vi (soliga dagar) har sol från morgon till kväll. =)
Dels för att den är ligger i rätt väderstreck och för att vi byggde den lite bredare än huset, det tipset tackar vi arkitektvännen för! Lite högre buskar mot gatan vore inte helt fel.

RSS 2.0