Ringar på vattnet

När man börjar renovera i ett hörn hemma brukar det bli följdeffekter. Nu när vi har en fullstor frys i köket tänkte vi försöka klara oss utan den gamla stora otympliga frysboxen som vi haft i källarhallen. Istället så fick jag äntligen en liten kontorsplats i huset, så nöjd :)
 
 
Tidigare stod skrivaren på en pall i matrummet, och pärmarna hade vi i ett skåp i sovrummet osv.. Nu har jag någonstans att samla allt på, en liten hörna där jag även kan sitta och pyssla med fotona utan att solen ligger på skärmen från alla håll.
 
Ibland faller bitarna på plats :) 
 
En annan ring på vattnet är mitt önskemål om en ny huvudgavel till sängen, inte i tyg denna gång. För precis som Paula varnade mig när vi tillverkade en sänggavel med tyg är att man måste klä om dem då och då.. även om man tvättar håret ofta ;-)
 

Sköna maj?

Nä maj har inte varit så skön.. Vädret har visat sig från sin sämsta sida. Fotade denna bild ngn av alla regniga och kalla dagar. 
 
 
Hemma är det inte heller särskilt skönt/vackert, med halvfärdigt kök och byggstök. Fast jag tycker att det är så roligt att se nya köket växa fram.
 
 
Det bästa är redan på plats, en fullstor kyl och frys. Och nu har vi även lyxen med en inkopplad ugn!
Tapeter, diskho, vatten och diskmaskin får vi leva utan tills nya bänkskivan installerats, ett par veckor bort.
 
Jag är dessutom väldigt nöjd med vårt nya golv, som vi lagt på hela entreplan utan några skarvar eller trösklar.

Inte ens trädgården är det minsta vacker än. I bakgrunden ser ni stenar som vi har över sen murbygget förra sommaren. Gjorde ett försök att flytta en perenn häromkvällen, här ser ni hur det gick!

Men livet känns helt ok ändå fast allt inte är så skönt, vi har ju hela sommaren framför oss *lycka*.
 
Foto: jag med min usla mobilkamera.

Snabb köksupdate

Ja Paula du gissade rätt, det har blivit en hel del kökstök i helgen.
 
För ca 1,5 v sedan var det så här utrivet:
 
 
Golvet under (råsponten) såg alldeles nyhyvlad ut! Förre husägaren, han som byggde huset, hade skrivit sin autograf på golvet  den 20 feb 1963.
 
 
Sen fick vi umgås med elektrikern och stundtals även med hans förtjusande fru (ingen av dem på bild).
 
 
I samband med förra helgen tog maken ut en semesterdag, men semestrade gjorde han inte . Nej då fick han gipsväggar, tak och golv på plats. Sedan började skåpen att monteras. I det här läget kändes köket stort och ljust.
 
 
I helg har alla skåp, utom dem som ska vara i köksön, monterats på plats. Skåpluckor och lådor har också skruvats dit. Många små problem har fått lösas eftersom. Det blev även en snabb tur till Ikea i torsdags.
 
 
Nu väntar vi på inkoppling av ugn, micro, kyl och frys. Sen ska vi börja vänta på vår målare... fast först måste jag sluta vela om tapeten..
 
Måste även ringa herr glasmästare. Fast först måste jag sova, för nu är jag trött! God kväll!
 
 

Träningsstatistik

Ja men det är faktiskt roligt att träna och jag är sjukt nöjd med den insikten. Trodde faktiskt inte att det skulle hända mer i mitt liv.
 
Sedan jag började spinna i höstas, så har jag på 27 veckor spunnit hela 63 pass, det blir ett snitt på 2,33 pass/vecka. Det är jag jättenöjd med. Men nu kommer passen på gymmet att avta till förmån för cykling utomhus. Mitt träningskort går dessutom ut i början av juni och jag kommer inte att förnya det förrän till hösten.
 
Har investerat i nya vändbara pedaler till min cykel så att jag kan använda mina cykelskor när jag träningscyklar.
 
 
Premiärturen gjorde jag den 7 april och nu har jag fått ihop 29,5 nöjda mil. Min längsta tur hittills i år cyklade jag igår med 52 blåsiga km.
 
I fjol blev det 224 mil, men kan bli svårslaget, vi hade ju en helt fantastisk sommar vädermässigt, vilket lockade till mer cykling. Så årets mål blir 200 mil!
 
 

Köksupdate

Nu är det stökigt, men värre kommer det att bli. Vi har iaf diskbänken och spis/ugn på plats ett tag till.
 
 
Allt innehåll från köket är utspritt i hela huset.. så här mysigt har vi det i matrummet:
 
 
Äter gör vi i vardagsrummet. I vitrinskåpet förvarar vi porslin och torrvaror.
 
 
Det känns i alla fall jättebra att vi kommit igång.   Åhh nej nu rök diskmaskinen!!!!
 

RSS 2.0