Dagbokscollage
När jag insåg att det skulle bli ont om tid att fota och blogga för ett par veckor sedan, då bestämde jag mig för att ta lite bilder ur vardagslivet med mobilkameran då och då, för att sedan göra ett collage. Vilket jag nu gjort.

För jag vill gärna minnas den trevliga Thaimiddagen hos våra vänner, kollegans bebis jag haft förmånen att få snusa och vyssja, det vackra ljuset när vi besökte SUS, middagen m familjen när maken och jag firade 25 år tillsammans ♥ , afterworken med jobbet, de sköna avstressande promenaderna emellanåt. 

Tog även med en gnutta av det vardagliga slitet/jobbet och pluggandet.

Nu hoppas jag att det lugnar sig snart med barnens läxor och prov så man hinner julstöka lite, det gillar ju jag.

PS Om ni undrar över bilden med kravbreven så behöver ni inte vara oroliga, det är ingen fara på taket, bara ett tecken på att det blir lite för mycket att hålla reda på ibland DS

Första advent

 
Vi har haft en riktigt mysig adventshelg.

fredags blev det hämtpizza för att vi skulle hinna städa och göra adventsmysigt här hemma. Samtidigt försökte även jag följa hockeyn.
Refektion: Att det ska vara så svårt att få pappstjärnorna att hänga rakt.

I lördags steg vi upp tidigt och rattade mot Råneå och Easy Basket Challenge. Grabbarna vann första matchen, spelade lika i mellanmatchen och förlorade den sista matchen.
Reflektion: Det är väl det som kallas rättvist eller?

Efter basketen firade vi Marias födelsedag (en dag i förväg) med gofika hemma hos henne.
Och på kvällen firade vi och fam F in advent, med en mysig glöggafton hemma hos fam P.
Reflektion: Vilken toppendag! Bara trevligheter och inga måsten.

Och idag söndag då har vi (jag) försökt komma ikapp med tvätten, vi har planerat och handlat mat och dottern och jag har böjt spanska verb. Jag hann även med en promenad och en tupplur :)
Reflektion: snart redo för en ny arbetsvecka igen.

By the way, i dag kom första snön, mycket vältajmat på självaste första advent.


Svenskastudier


Subjekt predikat rumsadverbial

Storasyster och jag pluggar och lillebror har somnat på soffan, och jo grisarna hänger med än :)


Snart advent

       
.. nu är i alla fall lussebullarna redo =)

Maken är en fena på baka ut lussebullarna, jag penslar och stoppar i russinen =Teamwork!

Vi bakar ungefär 5 sorter till jul, lussebullar, pepparkakor, julstjärnor, kanelbullar och mjukpepparkaka med glasyr. Mest bakar jag för att sonen ska kunna fika men även för julstämningens skull. Av de 5 sorterna jag räknade upp är alla utom den mjuka pepparkakan utan ägg och mjölk.

Har ni förberett något inför advent än?


Livet
I fredags blev en när och kär familjemedlem, makens bror, akut hjärtopererad. Idag kan vi andas ut en smula, men man blir lite skakad när man inser hur skört livet kan vara.

Vi sänder många styrkekramar till honom och många tacksamma tankar till brodern, han som agerade så snabbt och klokt i fredags.

Take care ♥

Novembre

Det är mycket nu.. tokmycket. Långt bort känns den mysiga lördagen vi fick i stugan förra helgen, med mammas goda mat och fika och bastu på kvällskvisten. Det blev inte många fotona tagna, men jag bjuder på det lilla jag har..

 
Almanackan för resten av november är knökfull. Förutom barnens ordinarie träningar blir det ett par träningsmatcher och sammandrag i basket. Dottern har förutom en drös av läxor prov i matte, engelska och svenska och ett inbokat utvecklingssamtal. (..och nej hon läser inte på egen hand..) Även sonen har mycket läxor, särskilt som han ligger lite efter då han varit sjuk nu igen. Jag ska på After Work på fredag med jobbet och på lördag är vi bjudna på vår årliga höstmiddag hos våra vänner. Jag skall till tandläkaren och frissan och med båda barnen på läkarbesök på SUS. Ligger dessutom efter med tvätten och städningen bland annat pga förra helgen stugvistelse..

Och så var det ngn som sa att det snart är advent.. Vaa? Jag fattar inte, jag har ju inte ens tagit fram min vinterjacka än!

Minns tillbak på tiden innan barnen, då hade jag lätt alla julkorten färdigskrivna i oktober.. I år får mina vänner bli glada om det får ngt överhuvudtaget.
Nej men skämt åsido, jag vet inte riktigt vad jag skall dra in på, men det finns risk att det blir lugnt här på bloggen ett tag och lite färre kommentarer hos er andra. 

Nu ska jag försöka få dottern i säng.. tjingeling.


I brevlådan

Minns Ni min nya tavla till köket? Jag gillar den så skarpt att habegäret för att klicka hem en matchande kökshandduk blev så stort att det inte gick att stå emot.. 
Känns roligt att hitta något annat än räkningar och reklam i brevlådan ibland.

På den lilla lappen står det:
Farmor bjöd alla barn på varm choklad
och hällde opp i zebrarandig kopp!

Hon är duktig hon - Kitchenbloom


Lycka är

      
.. att ärva en hög med kameratidningar av sin kollega och dessutom ha en extra ledig dag/långhelg att se fram emot!


RSS 2.0