Höstdepp


Just nu är jag en väldigt trött och oinspirerad bloggare..
Det är så mycket med barnens alla aktiviteter varenda dag, judo, dans, basket, körsång, läxor, prov, föräldramöten osv..

Att fyra kollegor till mig slutat idag, kollegor som jag kommit nära tack vare den sista tidens prövningar, gör att jag dessutom känner mig lite låg. Vi har stöttat och uppmuntrat varandra när det känts jobbigt.

Min övergång till nya tjänsten skall gå succesivt under oktober och november. Jag känner mig lite orolig för det också, tänk om jag inte passar för de nya arbetsuppgifterna, tänk om jag inte motsvarar arbetsgivarens förväntningar? Det jag jobbat med tidigare har jag jobbat med (mer el mindre) hela mitt arbetsliv.

Jag hoppas givetvis att det skall bli en nytändning, att jag kommer att tycka att det är stimulerande och utvecklande och att jag tillför något. Jag längtar efter att få brinna lite över jobbet, det var ett tag sen sist.


Malmö

Visst är det Malmö!!
 


5 poäng. Fotade kusten in mot stan ute vid utsiktspunkten över Öresundsbron.
4 poäng. "Percys arena" kallas den i folkmun, Malmös nya arena ute i Hyllie. Lägg Hyllie på minnet, där byggs Malmös nya stadsdel med nordens el var det tom europas största shoppingcenter.
3 poäng. Javisst Lena var det husen från den stora bomässan Bo01 jag fotat här.
2 poäng. Jajamen visst var det Zlatans hus som många kände igen!
1 poäng. Turning Torso är mäktig! 


Vilken stad?

Hemma igen efter en tredagarstripp. Måndagen spenderades i Sthlm, lite shopping (blev en kjol, ett par stövlar, en blus o en top till mig själv, bra jobbat om jag får säga det själv), trerätters middag med svägerskan på Italiensk restaurang och en trevlig kvällspromenad på söderns höjder.

Tisdag morgon drog jag vidare till en annan stad, häng med på en guidad tur och gissa vilken stad jag besökt! 

5 poäng, vid kusten.



4 poäng, den här byggnaden kanske den sportintresserade känner till?



Tre poäng, hit har nog många inredningsintresserade vallfärdat för några år sen.



2 poäng, vem bor här??



1 poäng, detta landmärke gör nog den som eventuellt tvekat innan säker?

Jag har besökt denna stad ett par ggr tidigare men det var första gången som en guidad tur hanns med, jättekul! Vi var även på ett studiebesök i Citytunneln som håller på byggas i staden, ett imponenerade mångmiljarders projekt. Vi har också haft möte, ätit gott (buffén på St Markus vinkällare var en riktig höjdare), umgåtts, avtackats och kramats..trist tanke att det kanske var sista gången man träffade några av sina kollegor som drar vidare nu..  


Lila hos mig


I går lekte jag duracellkanin ett par timmar på förmiddan (händer sällan). Bytte gardiner och överkast i sovrummet, bytte gardiner till mina höstiga Surt sa räven i köket och till slut fick även de lila fick komma upp i matrummet. Om jag tvättat fönstrena? Nää det har jag inte.. för det gjorde min käre man härom veckan :)

Jag tycker fortfarande att det känns lite pinsamt att visa bilder hemifrån mig..men eftersom några frågat efter foton från min lilla/lila makeover så...håll tillgodo!


Vet inte om jag kan påstå att lila är min absoluta favoritfärg, men jag är nöjd med förändringen, känns alltid mysigt med mer färg till hösten.

Jag tvättade oxå flera maskiner tvätt, diskade, tömde och fyllde diskmaskinen, röjde i dotterns eländiga rum (vi hann komma ihop oss rejält om den städningen) och till sist så knäskurade jag efter att ha tappat kompostpåsen på hallgolvet...fyy.

Nu skall jag stryka och packa lite kläder, för i veckan skall jag iväg på trevligheter i dagarna tre. Vad sägs om, en ledig dag, två större städer, lyxiga middagar, date med svägerskan och shopping? Ok det kan bli liite jobbigt också - det är kläder jag behöver och som Ni redan vet tycker jag det är trist att handla kläder, dessutom skall vi ha sista träffen med redovisningsgänget...där uppstår risk för känslosamma farväl..

Gamla filmklassiker



Såg Ni Dirty Dancing igår? Det gjorde inte jag, den gick för sent för kvällströtta mig, men idag tog jag igen det, tack vare syster som fixade oss filmen (jag är inkapabel till att spela in på vår Dvd). Tusen tack syrran. Dottern och jag har haft en mysig filmkväll med Cola och Cheezballs i gillestugan.

Och filmen var fortfarande lika bra, trots att jag sett den minst 4-5 ggr. Musiken, dansen, romantiken och Patrick som inte finns mer.. snyftade gjorde jag..

Dottern verkade kanske inte lika begeistrad som mamma sin, men hon såg hela filmen och tyckte den var bra. Nu planerar jag att vi skall fortsätta ha mysiga tjejfilmkvällar framöver, med mammas gamla klassiker som Grease och Top Gun tex. Spännande att se om man själv gillar dem fortfarande!

Som Ni förstår så tar jag mitt ansvar som förälder och lär mina barn filmhistoria! ;-)


Den goda pajen

Bäst att hålla det man lovar, så här kommer det efterfrågade receptet på den fantastiskt goda räkpajen:




Nytt jobb!

Äntligen är det officiellt och idag har min nya chef hälsat mig välkommen! =)

 


..datumet när jag börjar på ”nya” jobbet är dock inte riktigt klart 
..vägen till jobbet blir densamma som tidigare

..mitt rum blir detsamma

..chefen är ”nygammal”,

..företaget är detsamma


Det som är nytt är arbetsuppgifterna och avdelningen!  Jag kommer att jobba med projektadministration och controlling istället för med redovisning.
Det känns spännande att göra något annat och min nygamla chef har lovat mig att jag kan påverka mina arbetsuppgifter. Det gäller nog att vara alert och ta för sig!


Fast, just nu känner jag mig inte så alert – utan mest bara förkyld och trött (bara det inte är den beryktade ”nya” influensan  :S )


Quality time

 



Lördagen i stugan var fantastisk :) En varm och solig höstdag, med hög, klar och frisk luft.
Jag, syrran och min son tog en härlig skogspromenad med våra kameror på axeln, just ja gråhunden Milla var också med en stund innan hon drog hemåt.. antaligen rädd för att missa ev älgjakt. 

Apropå missa, det gjorde inte min bror som var ute på sitt livs första älgpass med egen bössa och licens. Efter ngn timme på jaktlagets första pass för i år kommer en älgtjur lunkande..och pang där satt den. Strax efteråt ringer pappa (hundföraren i laget) och berättar upphetsat om älgfamiljen som Milla spårat upp och hur älgtjuren satt fart norrut. När pappa berättat färdigt lät brodern meddela att det nog var samma älgtjur som han precis lagt omkull!

Tillbaks till skogspromenaden, förutom en massa svamp (varav en röd-vit art som vi kände igen) en koja (el var det ett älgtorn?) och några lingon träffade vi några grannar (både tvåbenta och några lurviga)på vår skogspromenad. Dessutom träffade vi Santa Clause!! fast det förstod varken sonen eller syster min ;-)  *fniss*

Here we go again..

 


Kompade ett par timmar i fredags så att vi skulle hinna förbi det stora möbelvaruhuset på väg upp till stugan. Vi har kikat efter ett skrivbord åt sonen i de lokala möbelbutikerna, men tyvärr Mio, EM, o Wika,  Ingvar är så billig att det känns som rena vinstlotten att köra några mil extra för att handla hos honom även denna gång..

I eftermiddag har vi städat hans rum och skruvat ihop nya bordet, så här stiligt blev det (synd bara att stolsitsen inte fanns i svart):


Endast 664 kr kostade skivan, benen och hurtsen. Det andra skrivbordet vi hade spanat in kostade ca 3200 på Mio om jag minns rätt..

Så då gör det väl inte så mycket att en massa annat smått och gott som vi inte visste att vi behövde följde med "på köpet"!?

Friends

Jag måste visa den här härliga bilden "idolbilden" av mina barndomsvänninor Myran och Ville.

 


Bilden togs igår och anledningen till att de är ser så stolta och glada ut är att de båda vunnit pris på Stora Kodagen!!  Ville (bonden) som står till höger vann pris för bästa djurbesättning och Myran vann priset (för andra året i rad) för bästa förevisare på utställningen.


Coolt eller hur!? (Fast pannbanden var kanske inte såå  coola ;-)  )


Det är fascinerande att man kan ha så olika arbeten (mitt kontorsjobb kontra bondens). Visst förstår jag att livet som bonde inte alltid är en dans på rosor (eller i närheten så rosaskimrande som jag kanske föreställde mig på den tiden då jag drömde om att bli bonde), att det är tufft på många sätt och vis, men det är sällan man hör någon berätta så passionerat om sitt jobb som just bonden Ville!


Tänk att få jobba med det man brinner för, fast det kanske är få förunnat eller?


Tjejkvällen

Vi tjejer på jobbet brukar försöka göra något trevligt tillsammans utanför jobbet då och då, vi har tex ätit surströmming, kräftor, haft glöggafton, ridit islandshästar och nu i torsdags blev vi hembjudna till Anki på middag och trevlig samvaro.
 

Anki är en riktig hemmapysslare med god smak och intresse för inredning. Den här söta skylten som välkomnade oss vid ytterdörren har hon tillverkat själv av ”flytved”.

När man kliver in över tröskeln till deras nybyggda fina hus så slås man direkt av ljuset och utsikten över vattnet.

Här ligger Ebba på altanen och njuter av utsikten över havsviken.
 


 

Vi bjöds på en mycket god middag, två olika sorters paj, sallad, bröd, vin, glass och kaffe till efterrätt. 
  


Här skymtar Ni värdinnan i sitt snygga kök, hon har lovat mig receptet till pajen på bilden, den var makalöst GOD!
 

 
 

Vi satt och pratade i flera timmar, så trevligt, mysigt och så välbehövligt att kliva ur ekorrhjulet och förgylla vardagen ibland, det borde man göra oftare!


Fredagslycka



En sån här vacker orkidée fick min käre make av sina rara syster R idag!! =) R är förövrigt en mästare på att sköta om orkidéer, hon lyckas få dem att blomma rikligt om och om igen.

Det känns nästan som om det var jag som fick den ;-) och jag är så glad över färgvalet, jag planerar ju att ha lite mer färg i höst (lila), är lite less på allt beige o vitt..

Annars är jag bara så lycklig över att det är freedag idag, Lycka!


Grattiskort några klick bort

Jag tänk att det mesta finns att fixa via nätet.

Svägerskan fyller snart år, visste inte exakt vilken dag men det hittade jag på www.birthday.se . Där fanns också en massa olika presenttips att skicka via nätet. Skicka pocketogram, Nallebud, Hjärtebud, presentkort på bio - you name it!

Jag valde "bara" att skicka ett vykort denna gång, via www.mrpostman.se . Hennes adress hittade jag på www.hitta.se (slapp leta adressboken), valde ett eget foto ur arkivet (valde en höstbild jag fotat från hennes hemtrakt) och skrev några rader, sen skickade jag ett SMS för att betala för tjänsten, och svaret kom snabbt, kortet levereras på fredag enligt önskemål!  


Så smidigt så snabbt - utan att fara och köpa ett kort och frimärken och söka upp en brevlåda - utan att lyfta på rumpan! *jag gillar*

(Nu får man väl hoppas att det kommer fram oxå)  Uppdaterat efteråt: Det fungerade perfekt även med leveransen!

Ögonblicksbilden




Kl 19.52 ikväll var himlen så här vacker utanför vårt fönster.

Imorse kändes inte världen lika vacker, när jag sent i farten cyklade i ösregn och motvind till jobbet och mobilen ringde nästan hela tiden.. (stannade inte för att svara)

Jag har lite svårt att vänja mig med den ständigt accelererande farten i ekorrhjulet just nu, så mycket övertid på jobbet, så mycket att hålla reda på plötsligt, basket-, fotboll-, judo- och danstider. Läxor skall tränas och väskor skall packas, skolgårdar skall underhållas osv..

Jag hänger inte riktigt med i svängarna.

Men i morgon ser jag fram emot en trevlig kväll m tjejerna på jobbet!


RSS 2.0