Gratis fotoalmanacka

    

Nappade på ett erbjudande om en gratis fotoalmanacka från Vistaprint. Gratis blev i slutändan 71 kr (frakt+moms på frakten) men det är väl oxå billigt om den motsvarar förväntningarna någorlunda.

Valde att göra en almanacka med neutrala foton tagna i respektive månad. Tanken är att min svärmor ska få den i julklapp (hon läser inte min blogg). Fotot här ovanför blev Septembermånads bild, tagen i söndags på väg hem fr Arcus.

Kanske gör jag en till mig själv oxå, att ha på jobbet. Men då ska jag välja lite andra foton.


Xtra ledig dag

Bara så där.. och hur skönt som helst! Normalt snålar jag med semesterdagarna och försöker bara att ta ut dem när barnen har ledigt. Men si inte idag.


Anledningen till ledigheten var att maken skulle åka till "min sulmakare”, Boten i Boden, för att få sulor till sina arbetsskor. Jag hakade på för att titta på skor till mig själv, slog till på ett Merellkängor med lite högre vrist än de jag har nu, lite mer vintriga.


Under tiden som sulorna tillverkades strosade vi på stan, åt Sushi till lunch och fikade, kaffe med chokladbiskvi. Så lite guldkant blev det på vår lediga dag.

Shoppade lite kläder gjorde vi också, alla i familjen fick ngt, till och med jag. Till och med jag fick kanske till och med mest.

Hoppas att jag kommer att trivas med dessa ”paltor” tillsammans med mina svarta stövlar och tights eller mina ”ridbyxor”senare i höst och i vinter.


          

Tröjan till höger ser väldigt mörk ut på bilden, men den är i ngn lila-nyans.

Vi hann även dammsuga, stryka, handla o hämta bilen fr rep.. så nu är vi åter någorlunda back on track igen.


Ett axplock..



..av de senaste dagarnas aktiviteter.

Konferens i Storforsen tors-fre, basket på Arcus lördag och söndag, barnkalas och "vuxenkalas" i lördags. Intensivt men roligt! 

I morgon är både maken och jag lediga från våra jobb, känns extremt lyxigt. 

Inspired


Det är sååå kul att leka med Photoshop!
Ikväll kände jag mig inspirerad och tillverkade lite kort med citat jag tycker om.


Cyklingen



Denna bro har jag cyklat över många ggr i sommar, passerar den när jag cyklar till fotbollsanläggningen, till barnens kusin J eller min milrunda. Varenda gång kommer jag att tänka på Tom Sawyer och Huckleberry Finn..

I går tog jag med mig både kameran och maken på en cykeltur i vackervädret. Vi passade på att kika in hos kusin J en sväng.

Nu har jag bara 7 mil kvar att cykla för att uppnå mitt 100 milamål. Det ska vara fixat innan September månads slut. Det är drygt att cykla i regn och rusk, ska försöka komma ihåg det nästa sommar o cykla lite mer när det är fint väder.


My sister and I




Regnet tog en paus i helg, perfekt timing :) Efter några uträttade ärenden och en fika på stan tog syrran och jag en promenad med våra kameror i Södra hamn. En skön och uppskattad promenad i solens sken!


Award

                         

Bilden på awarden kommer från Paula som skickar en award till alla sina bloggvänner, men jag har oxå fått en award av Lena som innehöll samma frågor att svara på. Så här kommer mina svar:

Varför började du blogga?


Jag hittade av en slump en inspirerande blogg som en gammal bekant har och via henne hittade jag fler inspirerande bloggar och plötsligt utan att tänka efter särskilt mycket så hade jag plötsligt lagt upp en egen. Jag har alltid gillat att pyssla med foton och bloggande har blivit  ett nytt sätt att använda mina digitala foton och samtidigt skriva lite dagbok om mig och min familj. Att man sen får kontakt med andra bloggare är en extra bonus som gör det extra roligt.


Vilka bloggar följer du?

Jag har 29 inlagda prenumerationer på Bloglovin, men långtifrån alla skriver aktivt. Det är en blandning av mina vänner och släktingars bloggar, bloggare man trivs lite extra hos som man blivit bloggvän med och andra som man kikar in lite mer anonymt hos, de som har tusentals läsare. Alla ger mig inspiration på något sätt.

Favoritfärg?

Gillar många färger och favoritfärgen ändras ofta. Jaust nu gillar jag blått i olika toner, tex turkos och petrolblå.

Favoritfilm?

Har eg. aldrig varit ngn stor filmfantast, läser hellre böcker. Kan faktiskt inte komma på ngn särskild film som jag vill kalla favoritfilm, för en sådan vill man väl se flera ggr? Det finns dock en tv-serie som jag har på DVD som jag älskar och har sett ett par ggr, Stolthet och Fördom av Jane Austen.


Vilket land/länder drömmer du om att få besöka och varför?

Jag är sugen på Kroatien. Det verkar vara vackert där och så gillar jag sol och värme.

Den jobbiga biten med dessa awards är att man skall välja ut några bloggvänner att skicka den till, men jag gör som Paula, skickar den till alla Er som jag brukar kika in till. Så den som känner sig manad att haka får gärna  föra vidare stafettpinnen.   

Trevlig helg!

Ny bekantskap - Decire

Nu har det hänt, det som jag knappt trodde skulle hända, åtminstone inte inom de närmaste åren.. Jag som inte är känd för att ha eller kunna hantera tekniska finesser och som inte ens så gärna har med mig mobilen ”i onödan” har nu har blivit med en Smartphone (via jobbet).


Min 6 år gamla Nokia började ge upp.. så det fanns ingen återvändo.. vi använder bara mobiltelefoner i jobbet.

          


Men jag måste erkänna, att trots att jag varit livrädd för att ta detta steg särskilt som jag blir tvungen att blotta hur korkad man faktiskt kan vara inför telefonexpertkollegorna på jobbet (vilka snart kommer att undvika mig helt och skratta åt mig bakom ryggen), så tycker jag ändå att detta är lite småspännade och fascinerade på samma gång.


Har inte hunnit lära mig så mycket än men jag upptäckte att när man tittar på Luleås väderstatus på den (istället för att titta ut genom fönstret) då visas det ett regnmoln med rörliga regndroppar och plötsligt så startar vindrutetorkaren (bilden längst till vänster)!! *hahaha*– så nu finns det ngt roligt med dessa regniga dagar oxå.

Jepp jag erkänner, jag är antagligen extremt lättroad :) Hur som helst så är detta det mest spännande som hänt mig hittills i veckan.

Är du ett mobilfreak? Berätta gärna!


Att ta vara på finvädret

 

Nu gäller det att ta vara på de fina stunder som vädret bjuder på, som igår. Efter middagen packade jag därför den nybakta banankakan och kaffe i korgen, svängde förbi på macken så att barnen fick köpa läsk, deras krav för att hänga med.. nej vinbärssaft duger inte..

Sen "angjorde vi en brygga" ute i Lövskär, säger som amerikanerna "quality-time" .

I morse stod regnet som spön i backen och det gör den fortfarande..

Vackerhöstkvällsfotopromenad

Vädergudarna hörde tydligen min önskan och klämde in en fin och solig höstkväll åt mig igår. Struntade därför i disken som fyllde diskhon och det skräpiga köksgolvet och gav mig ut på vårt sund med kameran på axeln istället.

Trodde inte jag skulle hitta några nya vyer att fota, hur många fotopromenader har jag inte redan gjort på vårt område? Men si där, där fanns det färglada svampar




och en stilig and vilken sort vet inte jag



och så fanns det spår av sommarens kärlekspar



Plötsligt kom den här fågeln dykandes nästan vid mina fötter, tyvärr är jag kass på fågelarter..



När solen började gå ned begav jag mig hemåt igen

 

Och idag så regnar det igen..

Vår helg skulle varit fulltecknad med basket, fotbollscup, fotbolls- dans- och tennisträning. Men istället blir det vila, hostmedicin och Bricanyl för Arvid som förkylde sig ordentligt i ösregnet i torsdags. Emma får knapra herpesmedicin och smörja blåsor och maken får oxå återhämta sig från sin förkylning. Själv får jag smörja mig med kortison då mitt exem alltid dyker upp när väderomslagen kommer så här på höstkanten. Sen är det väl bara att börja diska..

Så nej hösten är inte min favoritårstid, även om den har sina ljusa stunder som igår kväll.


Höstkvällar

    
 
Än så länge har inte hösten visat sig från sin bästa sida hemma hos mig i alla fall. Det har mest varit regnigt och blåsigt, grått och trist. Saknar verkligen en solig och fin höstpromenad. Som den syrran och jag gjorde förra året t.e.x., då jag fotade ankan här ovanför. 

Veckans kvällar ägnar vi mest åt att skjutsa barn till och hämta från träningar samt till föräldramöten på skola och uppstartsmöten inför vinterns aktiviteter.

Men jag har oxå börjat köra utbildningen i PSE lite smått, hittills har det mest handlat om sorteraren. Ska köra igång ett nytt pass ikväll efter att jag skjutsat tjejerna till judon. Nu ska vi gå in på redigering.

Blir så lycklig över minsta framsteg, som att lyckas ladda in penslar t.e.x.
Digital scrapbooking vore kul, det ska jag nog pyssla med när jag får mer tid över i mitt liv..


Full fart mot helg igen, tjohoo!

Stackars barn

Inspirerad av Sonjas läckra fotoshoot fick jag lust att leka fotostudio. Inhandlade för detta ändamål en stuvbit svart sammet för 88 kr och grävde fram en dammig gammal spegel ur gömmorna.

Tvingade sonen att ställa upp som modell, trots att hans läppar var färgade av blåbärspaj och missprydda av lite  herpesblåsor.. Jag är sån, får jag en idé vill jag testa NU. 


 


Jag tyckte att det fungerade bra med bakgrunden så jag hoppas vi kan göra om det snart igen, även om han sa att han önskade att jag inte hade ngn kamera alls.. 

Men när pappa vägrar och syster inte är hemma, då är det bara att ställa upp för sin mor så hon får öva. Och det finns barn som har det mycket värre. 

PS I love you sötnos DS


Höstigt

            


Ja nu är det höst även i almanackan. Hoppas på lite finare väder snart så man kan gå en tur med kameran och fånga hösten på bild, men just nu duggar det.

Idag har jag tvättat, dammsugit, handlat mat, fört sopor och varit en vända på stan. En helt vanlig helglördag m a o. Jag har även pensionerat penséerna som jobbat hårt hela sommaren. Ned i hinken grävde jag ned en Erica ljung och ngt silvrigt trassel som får pryda vår fula trappa i höst.

Nej nu är det dags att börja med middagen, det blir Flygande Jakob och blåbärspaj till efterrätt.


RSS 2.0