Nyårsmenyn

                    

Alltså jag tycker att nyårsafton kommer lite för snabbt inpå julfirandet, jag satsar rätt mycket med fixandet inför jul och känner att jag inte riktigt hinner ladda om inför nyår. Typ bjuda in till fest eller så..

Men vi brukar alltid försöka laga något gott och lite extra lyxigt. I år ska vi köra menyn från SVT.se´s Godkväll:


-          Räkbakelser med ostkrokar

-          Oxfilé Wellington med rostad rotfruktssallad & ädelostdressing

-          Chokladtryffelpaj



Uppdaterat efteråt: kompletterar med lite bilder av maten och en recension under bilden.



Vi gjorde förrätten, räkbakelserna, alldeles för stora så vi var redan mätta innan varmrätten.. Men goda var de, och ännu godare i dag, dagen efter. Varmrätten var god, men hade säkert smakat ännu bättre om man inte redan var mätt.. Desserten blev inte någon riktig höjdare, inte som jag - chokladälskaren - hade trott,  betyg 3/5.
För övrigt så blev jag så mätt, att jag blev tvungen att ta en tupplur för att orka vara vaken över tolvslaget. Annars hade vi trevligt!

Slutligen önskar jag Er alla ett GOTT SLUT OCH ETT GOTT NYTT ÅR!!!!

2011

Kör traditionsenligt en summering av året som gått, någon rubrik har försvunnit någon har tillkommit.


Familjen


Ännu ett år har gått och i november hade maken o jag varit tillsammans i ett kvarts sekel!

Emma går i 8an nu och vi kämpar mycket tillsammans med läxor och prov. Hon fick betyg för första gången nu innan jullovet, och det känns bra att hon nådde sina uppsatta mål.


Arvid som går i trean nu har också mycket läxor, det känns som det krävs mycket mer av en 9 åring idag än ”på min tid”. 


Motion





Jag nådde mitt hundramilamål även denna cykelsäsong, tror det blev 104 eller 105 mil. Under vinterhalvåret går det trögare som vanligt. Det blir en eller två promenader i veckan. Fortfarande har vi inte börjat leta fram våra skidutrustningar. Skärpning här..


Emma la ner dansen i slutet av höstterminen, men hon tränar fortfarande judo 2 ggr i veckan. Hon graderade till halvgrönt bälte i våras.


Arvid håller fortfarande på med basket och fotboll och tennis, men han överväger att eventuellt att sluta med tennisen.

Årets linslus



..blev Arvid, med på bild i tidningen från invigning av skolmatsal, från fotbollscup och nu häromdagen från basketcup.


Vädret



Det känns som om vädret har varit väldigt mycket på något sätt. Väldigt kallt i februari, väldigt varm sommar, väldigt regnigt i september, väldigt lång höst och när det snöar, regnar och stormar då blir det väldigt mycket. Regnrekord i september, snöbristrekord i november och meteorologisk sensation att Torneälv till stora delar är isfri i slutet av december. Just nu är det väldigt mycket halt.
 

Resor



Äntligen tog vi oss till Barcelona, även om det blev bara en dag inne i denna häftiga pulserande stad. Men vi njöt av sol och värme i en hel vecka i Calella, en mindre stad några mil norr om Barca.

Till Barcelona vill vi återvända, mest troligt i form av en långweekend utan barnen längre fram i livet.


Hemmet



Årets Hemmavidprojekt blev uppfräschningen av hallen, grönt, rött och ”laxrosa” blev vitt och svart. Jag vet inte vad vi ska ta oss an härnäst. 

Nöjen



Vad som är nöjen har väl skiftat rätt rejält under olika perioder av livet.  Att fota och fixa med foton hör till det jag helst pysslar med när jag får tid över (lite för sällan bara). I början av året gick jag och syrran en fotokurs och sen köpte jag Photoshop Elements som jag försöker lära mig.

Summa sumarum så är jag nöjd med vårt 2011, hoppas 2012 blir ett minst lika bra år, både för mig och för dig!


Julaftonspromenaden

Som jag nämnde i förra inlägget så hade vi underbart väder under julhelgen, ett par minus och vindstilla. Till och med solen kikade fram och det var så vackert. Det blir ett speciellt ljus när solen kikar fram i december vid polcirkeln. Hade kameran med mig på min julaftonspromenad.

   
 
 
Inte för att jag vill klaga, men här hemma i stan blåser det som tusan och det är halt som f-n.. Ont i alla leder i kroppen har jag oxå.. Hoppas på en bättre dag i morgon, så man kan göra ngt trevligt utomhus på sin lediga morgondag. 

Nog för att det var trevligt på Tomtebocupen inne i Pontushallen idag!

Julen anno 2011



Efter två stadsjular var det dags för jul i stugan igen. Vi lämnade ett ösregnigt Luleå på eftermiddagen den 23e och rattade norrut. Efter halva vägen övergick regnandet i snöflingor =  härligt!

 

Och härligt har vi haft det, inte bara vädermässigt med ett par minusgrader och till och med lite sol, nej överhuvudtaget. Lugnt och skönt, uppfriskande promenader, trevligt umgänge med familjen, gott att äta, tv-tittande, vedeldad bastu och så den av barnen efterlängtade julklappsutdelningen.

 

Barnen verkade nöjda med sina julklappar trots att de inte är i ngt överflöd och att det är mer nyttoprylar än leksaker numera, som tex kläder, badrock, pyjamas, tofflor, böcker osv. Dottern har blivit en riktig skoterfantast och snurrade runt i timmar och sonen kom igång att läsa i sin julklappsbok om Zlatan.

 

På juldagen var vi till svärmor/farmor och träffade några av makens syskon och syskonbarn, bytte julklappar och åt mer julmat.

 

Javisst blev julen som jag önskade, men den gick lite väl fort bara. Nu har vi återvänt till stan och imorgon blir det basketcup hela dagen. Ska bara jobba en dag i veckan vilket känns jätteskönt, även om det ”svider lite” av att tulla från mina sparade semesterdagar :)


Årets Julhälsning

Det är roligt att komma hem från jobbet nu när de handskrivna julkorten har börjat trilla in i brevlådan, tack vare Mamma Kero och hennes kollegor. Men eftersom jag har så många vänner att önska God Jul så hinner/orkar jag inte skriva sådana till alla, därför önskar jag även på detta sätt alla mina fina vänner, bloggvänner och alla Ni andra som kikar in hos mig en riktigt
 

            


Hoppas Ni allihop får den jul som Ni drömmer om!
Själv drömmer jag om en lugn och skön jul med vila, frisk luft, trevligt umgänge och mycket gott att äta :) 


4e advent

Så nära jul nu, men ändå 4 hela arbetsdagar bort. I helg har jag bakat, fejat och satt fram julgranen. Och med lite mer snö på det så börjar julstämningen komma smygande.
Idag bjuder jag på lite nostalgi, julkortsfotograferingen för 8 år sedan.
Time flies..  

Jo just ja, vi kunde inte hålla oss från att se Jägaren 2 i dag, hade tänkt spara den till julledigheten men nu blev det inte så.. Jag tyckte den var bra och lite extra kul var det förstås att se kända vyer som vi besökte senast i somras, vyer från Överkalix och även vyn från Luppioberget .

Mer ljus



En av mina fina bloggvänner är Lissen. Hon började blogga ett par månader efter mig och vi har följt varann bra länge nu. Lissen är inte bara en duktig fotograf och fotoshoppare, hon är även en duktig pysslare och inredningsinspiratör med en härlig och egen stil.

I veckan som gått har "Lisseneffekten" fått mig att hämta in kvistar och sätta i vas, köpa prickig tejp från Lagerhaus och köpa två omaka slipade glas att använda som lyktor.

Det lyser verkligen fint ur slipade glas!

Och prickig tejp, det är för mig lika berondeframkallande som juliga post-itlappar! Kallas det månne kontorsnörd? 

Årets sista julklapp

.. ger jag till dem som behöver det bäst, 167 påsar vätskeersättning köpte jag från Unicefs gåvoshop


 

En julklapp för en liten slant, som kanske gör stor skillnad för någon i jul.






Julstök

Att städa hör också till julstöket



Och jo det är faktiskt liite roligare att städa när rengöringsmedlet doftar jul!  (apelsin och kanel)

Men jag erkänner att främsta anledningen till att jag köpte dessa flaskor från Maison Belle, var för att de är så snygga! Hemma hos mig står alltid diskmedlet framme av praktiska skäl och nu känns det trevligare än med YES-flaskan.  


Fast ärligt talat så tycker jag YES är effektivare som diskmedel.. men snyggflaskan går att fylla på igen.

Åter till stöket, det är det jag bäst på!



Ängeln


Eva Dahlgren:

Det bor en ängel i mitt rum
hon har sitt bo ovanför mitt huvud
hon gör mej lugn
och hon viskar till mej
allt det jag säger dej

Det bor en annan i min kropp
hon har den vackraste av själar
hon är kärlek och hopp
och hon berättar för dej
hur mycket jag älskar dej

Det bor en ande vid min fot
som blåser värme över huden
det kittlar och du såg att jag log
men när hon andas på mej
är det för att jag ska komma
och värma dej

Här är jag med allt det andra
som gör en människa hel
och jag hoppas
jag hoppas att du orkar
och att ängeln i rummet
det är henne
du ser


Älskar denna låt, har alltid gjort det. Även Lalehs version är suverän. Ser fram emot kvällens nästsista avsnitt av "Så mycket bättre", en succé även denna säsong.

Ängeln har jag beställt fr Ellis Corner.


Tredje advent imorgon





och snön är fixad - check :)

Två veckor till julafton, vi har läget någorlunda under kontroll.

SERAFEN

Jag håller på rensar ur mitt kontor, för nu efter 13 år vid samma skrivbord så är det förändringar på gång...
Ja ska byta skrivbord, ska få ett höj och sänkbart bord :) 

Så jag har bland annat tagit ned teckningarna som barnen ritat när de hälsat på under åren som gått. En som jag är lite extra förtjust i är: 
  
  

”SERAF” ritad av Emma 6 år gammal.

(Tyvärr har ordet SERAF som hon skrivit med en ljusblå överstrykningspenna, nästan blekts bort helt och syns därför inte på denna inskannade kopia.. )

Sen fanns även teckningar med texten "till min bästa mamma , "I love you hjärtan", motorcyklar och huvudfotingar oxå.

Minns att Arvid hade en period på ett par år under dagistiden, då han bara ritade mamma, och i slutet av den perioden föreställde teckningarna mig när jag plockade en blomma :)
Sen kom perioden med grisar och bävrar.. och vi är väl lite kvar i den än.

Teckning var ett av mina favoritämnen i skolan, jag hoppas hitta tillbaks till tecknandet någon gång längre fram i livet.


Alltså det är inte lätt att blogga när man inte ser allt man skriver :( ,så ursäkta ev. stavfel och liknande.


The same..

.. procedure as last year, the same procedure as every year :)



Jo men lite pepparkaksbak behövs för att få in rätta julkänslan. Det börjar alltid med att hela familjen är engagerad och slutar med att jag står där själv till slut. Inte för att jag har något emot det. Jag gillar att baka pepparkakor särskilt i min ensamhet som ikväll, med julmusiken högt uppskruvad skrålar jag  "-mer jul, ge mig mer jul, tusen stjärnor som tindrar, glitter så långt jag ser.."

Och det här året brände jag ingen plåt - ootroligt nog!


Julkorten

Yes Ni som är vana att få julkort av mig, Ni blir inte utan i år heller :) 

Fick tid över och lust att sätta igång. Skrev en lista och googlade adresser. Sedan letade jag fram en hög med (köpes-) julkort som jag hade över från förra året. Det finns alltså risk att ngn får samma motiv från oss som i fjol ... *skäms lite och hoppas de inte upptäcker det*

Men korten räckte inte till alla och jag kände starkt för att få pricka av denna punkt från min "Att göra jul lista", så man tager vad man haver...

Dvs en massa foton på hårddisken och så de nyinköpta post-it lapparna med julmotiv.. Skrev ut fotona med en vit ram runt om och på baksidan klistrade jag lapparna och skrev God Jul hälsningen.
 

   
Det får duga för i år, lite halvfabrikatspyssel kan vi väl kalla det? Något annat år ska jag införskaffa mig riktigt pysselmaterial och försöka få till något i stil med Johannas, Päivis, Vickis eller Mamma Keros underbara små hantverk till julkort.

Ett år sydde jag faktiskt små korsstyngstavlor som jag skickade som julkort, synd bara att jag glömde skriva vem dem var ifrån, men många listade nog ut det i alla fall :)



Julgranspynt




För familjefridens skull låter jag fortfarande barnen bestämma hur granen ska pyntas.. Lät t.o.m. barnen köpa varsitt valfritt pynt när vi var på Åhléns härom dagen. Vem som valde vad behöver väl knappast förtydligas?

Men granen den får vänta ett tag till, trots sonens tjat. Så.. kamerastativet får agera gran ett tag till... =)

                                
Vadå inte snyggt?? Vi har i alla fall kommit igång med julklappsinköpen nu, och det känns bra :)

Lönsam dröm

Ja det kostar ju inget att drömma, ibland kan det till och med vara riktigt lönsamt =)

                          

Det enda jag gjorde för att vinna dessa, var att berätta vad jag drömmer om ur Cyberphotos sortiment i en kommentar till ett inlägg i deras blogg.

Vad jag drömmer om? Tyvärr lyckades jag inte länka till inlägget.. men så här stod det när de annonserade ut oss vinnare: Vinnarna av biobiljetter är: Anders Ekelund (Leica X1), Malin (Canon 70-200mm) och Marie (kylskåp).

Dessutom fredagkväll, känner mig mycket Nöjd =)

Trevlig helg till Er alla!


RSS 2.0