Sportlov
Äntligen en härlig ledig vårvinterdag, med värmande sol och ett par minusgrader. Jag hoppas dessutom på fler eftersom jag ska ha ett par dagar (mån, tis o fre) sportlovsledigt med barnen till veckan. 


Sonen har redan rivstartat med sportlovsaktiviteter. Innan han ställde sig på startlinjen i barnens Vasalopp så fick han testa rutschkanan på årets isdjur i stadsparken, Uttern.


Sen körde han tre vändor mellan Sälen o Mora, drack blåbärssaft och gladde sig åt sin guldmedalj.


Efter lunch var det dags för hans första basketträning, givetvis var mamma med och dokumenterade. På slutet spelade de match, kan berätta att det var en härlig syn, att se honom knipa åt sig bollen och likt en iller springa över planen med korgen i sikte och bollen i famnen...

Det var en trött kille som somnade i soffan för en stund sedan.

Trevlig helg!


Vemodigt

Den nyblivna lilla småbarnsfamiljen åkte iväg med vår skidpulka...det känns lite vemodigt faktiskt..  Den köpte vi för 11 år sen när dottern var baby och det har blivit några skidutflykter genom åren..

Men men, nu är barnen stora och skidrar själva, även sonen borde orka åka turen till skogskojan tur o retur i år. Tyvärr blir det inget besök i stugan på stundande sportlov, men vi måste boka in en helg snart.
 
 Men nej, det går inte att vara nostalgisk när man skall rensa och få ordning på torpet. För pulkan fick vi dessutom lite klirr i kassan. Mycket annat finns att rensa ut och som Rosalucia kommenterade hos mig så önskar jag att man kunde skicka i väg allt till någon som behöver det "långtbortistan".

Nej, det duger inte att sitta här varenda kväll, kanske dags att få ngt gjort?

Ordning och reda önskas!

Jodå, helgen har varit bra!
Nackspärren, huvudvärken och kylan släppte sitt tag. Vädret blev väl inte så mycket bättre, det började att snöa och blåsa istället .. och huset är väl ungefär lika rörigt, kanske lite mindre dammigt. Men fler galgar är inköpta och humöret är bättre!  :)

Jag drömmer fortfarande om ordning och reda här hemma. När vi planerade vårt källarprojekt så var förvaring ett av önskemålen. En skjutdörrsgarderob planerades in och beställdes till tvättstugan:

 


Nu trodde jag att våra förvaringsproblem var lösta, " In my dreams" säger jag bara. Det tog inte länge att fylla alla korgarna och tyvärr kan jag inte påstå att det känns som om vi fått en massa plats över i de andra skåpen för att organisera upp allt annat som vi vet att vi har men aldrig hittar när vi behöver det...

Jag tycker ändå att jag är ganska bra på att rensa och göra mig av med saker vi inte behöver, men antagligen gör jag det alldeles för sällan?!? 

Gnällblogg

Äntligen helg, så härligt. Lika härligt har det inte varit i veckan. Vaknade på torsdag morgon med en rejäl nackspärr, som när det började lätta lite mynnade ut i en hiskelig huvudvärk. Så jag kan inte påstå att humöret varit på topp.  


När humöret inte är på topp då blir jag gnällig o less. Less på kylan och less på röran här hemma. Varför hittar jag inga yllestrumpor åt sonen som passar?? Antingen är de för tjocka stora eller små, de jag hittar alltså, var är alla andra? Varför har vi aldrig galgar så det räcker? Varför hittar jag inte ryggsäcken med utflyktsattiraljerna när jag behöver grillpinne och sittunderlag? Osv.


Igår kväll då oroade jag mig över dottern som var på disco på ett annat område i stan som vi inte känner till. Svarade hon i telefon som hon lovat när jag ringde? Nej då. Men hon kom hem välbehållen med skjutsen i tid, jätteglad och hade haft jätteskoj. Så jag kunde pusta ut, nej det är inte lätt att vara hönsmamma.


Men nu är det lördag morgon, nackspärren, huvudvärken och t.o.m. kylan har börjat släppa sitt grepp. Och nu har jag faktiskt tid över att rensa och röja här hemma. Så nu är det dags att sluta gnälla och göra det bästa av helgen.
Trevlig helg på er alla, hoppas att Ni har humöret på topp!

Ögonblicksbild, BrrrTog en promenad med sparken ikväll för att hämta hem sonen från en kompis. När jag kom hem visade termometern på -27,1 grader celsius, inte konstigt att det kändes lite bistert..

PFAFF och jag

Vilken härlig helg vi hade, massor av mys vid brasan, pussel och spel med barnen, film, bokläsning, bakning och t.om så tog jag fram min nya symaskin!

Jag kom aldrig vidare bra överens med min förra symaskin, en gammal Husqvarna, trots att den var likadan som dem vi hade på syslöjden i skolan, som jag lärde mig att sy på.

Nej den krånglade o tjorvade och lyckades få mig på dåligt humör varenda gång jag försökte mig på något syprojekt. På slutet blev sömmarna dessutom så fula att jag helst undvek att sy överhuvudtaget.


Men för ca 4 mån sen så fick jag en ny symaskin i present från min familj, en PFAFF. I helg gav jag mig äntligen i kast med att försöka lära mig den. Och med instruktionsboken i ena handen så lyckades jag sy både sicksack, rak sömn och backa. Dvs allt som jag behöver kunna göra med en symaskin, för några mer avancerade projekt ger jag mig inte in på.Så nu, efter ca 2 år har vi äntligen fått upp gardiner i gillestugan igen:
 


Utan några tårar eller fula ord, det tackar jag min nya vän PFAFF för!

Senare uppdaterat: Symaskinen är en PFAFF Hobby 1132,  19 sömmar, varav 8 elastiska. Justerbart pressarfotstryck. En basic hobby maskin utan några mer avancerade funktioner. Går mjukt o tyst o fint.


Nygräddat till frukost

Mina barn är inte bortskämda med hembakat, nygräddat matbröd, desto mer uppskattat är det när det händer. T.o.m. dottern som föredrar att sova fram till lunch på helgerna kom frivilligt ner till frukosten i morse.


Jag har ett super-enkelt recept på en deg som man förbereder kvällen innan och låter den jäsa i kylen över natten.På morgonen värmer man bara ugnen och in med plåten....efter drygt 10 min är brödet färdiggräddat!Recept


½ pkt jäst

5 dl kallt vatten

2 tsk salt

2 msk olivolja

1 tsk honung

12 dl mjöl


Blanda jästen med vattnet. Häll i resterande ingredienser. Blanda ihop till en deg. Rulla 10-15 bullar o lägg på en plåt i kylskåpet över natten. Baka nästa morgon i 250 grader i ca 10 minuter.


Ljuvlig helg

Till alla mina vänner och alla som jag känner: (moster KEB du hörde väl att det rimmade?)

Ha en mysig Alla hjärtans dag imorgon!!Eftersom jag fortfarande inte äter godis så jag hoppas på få en kram eller två!!  ..eller varför inte en semla :P

Annars så ser vi fram emot en skön och helt oplanerad helg. Hoppas på mycket mys, något gott att äta och kanske en tv-kväll vid brasan i nystädade gillestugan.

Ögonblicksbild

Hade gärna tagit en fotopromenad i det superhärliga vinterväder som vi har i dag. Ok, det blev en liten fotopromenad, till och från brevlådan!
 


Barnen har varit krassliga i några dagar, halsont och hosta, dottern fick gå till skolan idag, men lillebror fick stanna hemma ännu en dag. Idag var det min tur att ta ut en "VAB dag".  Är inte så pigg själv heller, så det har blivit ett par Alvedon och Fischermans friend även för min del..

Vill tacka för alla positiva kommentarer om vår bastu, så: TUSEN TACK!

Invigd!


Rörmokaren har varit och kopplat in duschen, så nu har vi äntligen invigt vår efterlängtade BASTU!!!


Bastuaggregatet FUGA från Harvia infriade alla förväntningar om bra med värme, ånga och fukt. Så nu ser vi fram emot många härliga, varma, heta, avslappnande och skööna bastubad.

Invigningen var en stillsam tillställning med bara familjen. Men jag ser också fram emot tex en tjejkväll i bastun med väninnorna. Eller varför inte en bloggbastu som moster IBW föreslog!

Nu är det inte så mycket kvar att fixa i källaren. Maken skall göra färdigt dörröppningen till gillestugan, lista klart i hallen, fixa ventilationen och paxfläkten till tvättstugan. Sen väntar vi på en hylla till tvättstugan, handdukstorken och dörrarna som varit på sprutlackering.  

Sen är inte all inredning på plats, tex utanför bastun, men det får komma lite eftersom.  Idag skall jag städa gillestugan, bara att öppna den så att vi åter har två tv-apparater att samsas om i familjen är en lyx!

Utmanad och effektivitet

Anette har utmanat mig, och jag antar härmed utmaningen!

Utmaningen går ut på att går ut på att man ska gå in på sin sjätte mapp på datorn där man har sina bilder, och visa den sjätte bilden. Min bild blev den här:
 Bilden föreställer vår stolta son, 3 år och 10 månader, som precis har lärt sig cykla utan stödhjul. Senare uppdatering (fråga från Paula): Bilden togs i augusti 2006.

Man ska skicka utmaningen vidare till 6 bloggare, jag skickar utmaningen vidare till följande 6 bloggar: Ni väljer själv om Ni vill (eller törs???) haka på, känn ingen press.


Sonler
Nica
Camilla
IBW o PEW
KEB
Ellas mammaAnnars hade jag tänkt blogga om effektivitet idag. Jag är inte superduper effektiv på jobbet just nu, luften har liksom lite gått ur mig sen bokslutet. Men jag har några deadlines att leva upp till och snart har jag kniven på strupen igen.

Här hemma kommer jag inte igång med resningen och husstädningen som måste genomföras. Jag skyller på att det fortfarande dammas på rätt bra där nere i källaren...Men ärligt talat uppe på vinden skulle jag kunna börja städa i barnens rum..

Jag har inte varit effektiv här på bloggen heller.

MEN det finns en sak som jag varit väldigt effektiv med, och det är att göra av med pengar. Förutom allt som skall köpas till källaren så har jag investerat i mig själv. Besökte frissan igår (klippning, färg och slingor), sen har jag till och med köpt kläder till mig själv!!  (Kors i taket!!!!) Så även om jag inte har lust med  ett shopstop, så blir det så nu..fram till nästa lön.

I morgon skall målaren avsluta det sista nere i källaren, då är det dags att bli effektiv här hemma. (Nääää rörmokaren har inte kopplat in duschen än, han lovade att höra av sig när han frisknat till, men magsjukan verkar hemskt seg i år???)

RSS 2.0