Happy Halloween




Höll nästan på missa att ta fram det lilla Halloweenpynt vi faktiskt ändå har. Men nu är det framme och vi får väl spara lite av godiset utifall att ngt spöke skulle dyka upp. 


Äntligen hemma



När jag kom hem från Kiruna var det dags att packa om väskan igen. Denna gång packade jag för en konferens strax utanför stan, den första i mitt nya jobb.  


Förvånat noterade jag att det fanns en konferensanläggning i närheten, som jag inte besökt tidigare, med bra rum och mycket god mat. (Sunderbyns Folkhögsskola)


Det var mycket roligt att träffa och umgås med kollegorna på min nya avdelning. Ett gäng tjejer och killar från Mellansel i söder till Kiruna i norr. Så många härliga personligheter och så mycket humor.


Det var länge sen jag skrattade så tårarna rann, men det fick jag göra igår, fasen så härligt, välbehövligt och befriande det är  =) 

Men nu är det helg och jag får vara hemma med min familj, lycka.


PS Spana in ljuslyktorna på bilden till vänster, rätt fiffig idé. DS


From Kiruna with love

Det var väl så det brukade stå på de gamla hederliga vykorten?


              


Här i Kiruna är det vinter, så jag fick äntligen anledning för skarp test av min nya petrolblåa mössa när jag promenerade en stund på stan efter jobbet. Någon minusgrad och rätt mycket snö, det är inte så dumt med vinter ändå.

              
 

Tack vare 2,5 timmes tågförsening, (de skyllde på Banverket - tur att man inte jobbar där ;-) , så har jag massor av kvällsjobb med mig hit till hotellet. Det hade definitivt varit roligare att hinna förbi och hälsa på kusinen som bor endast 10 minuters gångväg bort..
Jaja det blir nog fler resor hit även om jag snällt tackade nej till en nyckel till kontoret här.

Nej nu är det bara att bita i det sura äpplet.. som ni ser har jag redan dukat fram..  


                          
 

Himlars..känner mig redan trött.

Alla sätt är bra

..som påminner oss om Cancerfondens kampanj "Rosabandet",

                    



Fotat på Storgatan i Luleå idag, sprider gärna vidare kloka budskap. 


Från resan

Jag får erkänna att jag hade det rätt bra trots allt de tre dagar som jag var borta i veckan. Arbetsdagarna var intensiva men väldigt lärorika. Vi skall genomföra en rätt stor förändring i våra system och dessa tre dagar har vi suttit och testat, lärt oss, skrivit avvikelser och tyckt till.

En ledtråd till vart vi hållit hus är denna kyrka, någon som känner igen den?


                             



Jo, kyrkan finns i Sundbyberg, det var där vi jobbade om dagarna, men trots att vi inte gick många meter till hotellet så bodde vi Solna.

Vi var 4 st ur testgruppen som bodde i Solna, vi åt middag ena kvällen i Sundbyberg och den andra kvällen åkte vi in till City för shopping och middag. Riktigt trevligt hade vi. 

För övrigt så träffade jag jättemånga gamla bekanta, fd arbetskamrater och min exchef på resan. Roligt var det att få ansikte på en kille som jag aldrig träffat men pratat jättemycket med i telefon med. Sällan stämmer den bild jag skapat mig av personen, så även denna gång! 

Sen träffade vi på en riktig kändis oxå, inne på en tjusig butik på Biblioteksgatan, en hundradelsekund funderade jag på om jag skulle hälsa, jag han fundera på om det var badvakten från min hemby, men sen trillade kronan ned, det var ju självaste Colin Nutley och med sig hade han barnen.

Och när vi ändå är inne på vår shoppingtur, det är alltid roligt att besöka NK, smygfotade denna förtjusade skyltning inne på barnavdelningen.
 

                  

Vad jag shoppade?

Ehh ärligt talat ingenting =)

I helg packar jag om min väska, ned i väskan stoppar jag vantar och mössa, nästa tjänsteresa startar redan  måndag morgon kl 05.18.. då styr jag nosen norrut.


Usch

Helst av allt skulle jag vilja ta sats, kuta som en dåre och hoppa över de tre kommande arbetsdagarna som jag har framför mig..

Jag skall iväg på tjänsteresa, och det kommer att bli tre förfärligt jobbiga dagar, jag fattar noll och känner mig inte kvalificerad för uppgiften vi ställs inför..

Jag ogillar dessutom mer o mer att vara borta från min familj.. :(

Jag hoppas verkligen att det går att koppla upp sig på nätet på hotellet, så jag kan umgås lite med mina FB och bloggvänner om kvällarna. Har massor av härliga olästa inlägg.

Och skulle det bli tyst från mig så vet ni varför..

Nä sova nu, upp i ottan.

Sopkvinnan




Jag kanske är lite konstig, men jag gillar att föra sopor till återvinningsstationen =) . Cyklar eller promenerar dit flera ggr i veckan.

Funderade över detta och det måste vara en kombination av

- "Feng Shui", att jag mår bra av att "rensa i röran" och befria hemmet från sopor o "negativ energi".

- att jag känner sig duktig när jag återvinner - dvs gör ngt för vår miljö

- att får jag lite motion, frisk luft och "lugn och ro" på mina soprundor


Det skulle inte förvåna mig om de som bor på vårt område brukar säga - Titta där är hon igen, sopkvinnan!


Haka på

Mamma Kero gör ett upprop och jag hakar på!
Försäkringsbolaget Chartis ger 10 kr till Rosa Bandet bara för att jag publicerar länken.
Gör det ni med!
Målet är att komma upp i 25 000 kr!

Stöd rosa bandet





Årets fluga

                    


Ett år var det lego som gällde, i år blev det många fingerboards!

Kalaset gick jättebra och det var faktiskt mer roligt än ansträngande och stressigt. 
Barnen fick själv sätta ihop sina glassar, vissa blev som små konstverk och vi klarade oss från allergiska reaktioner. Barnen höll sams trots tävlingsmomenten, men även denna gång fick vi tidsbrist och hann inte med allt som vi planerat. 

Arvid verkade i alla fall jättenöjd med både kalaset och alla fina presenter.
Vissa är dock lite väl generösa med presenterna... gudmor och gudfar t.e.x.



Helghandlat

Idag var det min tur att helghandla..


                      


Dålig mamma?

Nej tvärtom faktiskt, för i år har vi inte köpt loss oss från att ordna kalas.
Nej för nu vi har bunkrat upp med "alla" sorters glass och olika varianter av godis för av alla varianter av allergier. Nu gäller det bara att hålla tungan rätt i mun, vilka fick absolut inte äta soya och vilka fick inte äta mjölk....

Mångkamp står oxå på agendan, så nu vet ni vad jag gör i morgon. Vad gör ni i helg?



Gissa vem

Han är söt

Han är kramig

Han spelar fotboll

Han är charmig

Han har bra minne

Han spelar tennis

Han har en storasyster

Han spelar basket

Han går i 2an

Han gillar grisar

Han fyller 8 år idag!


........................


Javisst är det vår underbara Arvid ♥






Ännu en ..

..fullspäckad helg har passerat. Maken har jobbat så jag har stått själv för all markservice här hemma, ni vet taxiverksamhet, matlagning, tvätt, disk osv.

Mamma Pappa hälsade på i lördags, med sig hade de presenter både till mig och Arvid, och massor av älgkött och bär till oss alla. Det tackar vi så mycket för! Och jo mamma jag brukar faktiskt laga mat ;-)

Helgen avrundades med bio, tillsammans med 7 andra damer i varierande åldrar, mycket trevligt! 
 

                             
 

Vi såg filmen "Lyckan, kärleken och meningen med livet", m Julia Roberts. Jag tycker att den var sevärd men jag hade förväntat mig att denna film skulle göra större avtryck än den gjorde.

Och hur jag lyckades med att få lila färg på texten här vet jag inte, men jag misstänker att det har att göra med det lila hjärtat som jag kopierade fr Camilla sida...  (bäst att erkänna)

Award

Lena skickade mig en award, eller snarare en utmaning!

Man ska visa sin favoritbild och berätta om tre saker som ligger en vamt om hjärtat.
Och sedan skickar man den vidare till fem personer.


Att leta fram ett favoritfoto var inte lätt, många favoriter har jag. Valet stod mellan någon sommarbild från stugan och denna:






Bilden säger en hel del om vad som ligger mig varmt om hjärtat, förutom fred på jorden och sånt..

♥ Mina barn
♥ Semester
♥ Sol och värme

Passar vidare Awarden/utmaningen till: Syrran, Sonler, Maria, Camilla och Päivi

Givetvis är det fritt fram om det är någon annan som kikar in här som har lust att haka på, skriv gärna en kommentar i såfall så jag får se vad ni hittar på!


Smyckena

Kul att Camilla, blev nyfiken på tennarmbandet jag fick när jag fyllde år. Jag skrev tennarmband men i själva verket är det färgad koppartråd som mitt armband är sytt med, utav pyssliga kusin Johanna. Det var kul att få vara med på ett hörn och "designa" ett personligt armband. Men jag gillar även traditionella tennarmband.

Gjorde ett litet collage tillsammans med det fina Snösmycket jag fick av Anna. Undrar om hon blivit tankeläsare på äldre dagar, jag kan inte minnas att jag berättat om min senaste passion för petrolblå? (Handdukar och ny plyschdress (nu igen - nöts flitigt) är inhandlade nyligen i just den färgen)

 
                 

Oj bilderna vart i minsta laget..  :S , men jag är alldeles för grusig i ögonen nu för att göra om collaget ikväll.. Det är i alla fall små silverpärlor fastsydda med jämna mellanrum på den blåa flätan på svart skinn på armbandet. Och halsbandets färgåtergivning på fotot är mer blå än petrolblå.

Så där ja, bilden är uppdaterad nu.



Rik på vänskap

En dag som denna inser man hur många härliga vänner man har, familj, släkt, gamla vänner, nya vänner, bloggvänner och FB-vänner. Gratulationerna har strömmat in, via FB, telefon, e-post, sms och IRL. Himla kul =)

Ja ni gissade rätt det är min födelsedag idag. Firandet tjuvstartade redan i söndags med tårta o vänner som kom förbi och fikade.

Trots att det inte ens är jämna år så har jag dessutom fått många fina presenter, ett tennarmband (tillverkad efter mina önskemål), ett Snöhalsband, en god och trevlig lunch, choklad, biobiljetter inkl sällskap, tavlor, en bok och en vacker blombukett. Hoppas verkligen inte att jag glömde att nämna ngt, men ni vet ju alla hur glömsk jag är..

Har inte hunnit fota presenterna, förutom ett av korten som jag fick i söndags, som jag fotade tillsammans med "buketten" som min kompis Anna fick av en ung beundrare, de matchade varann så fint =)


                         
                               
           

Tusen tack alla fina vänner för alla sorters gratulationer!!


Vill också passa på att skicka en hälsning till mina fd arbetskamrater som jag träffade i lördags, Tack tjejer för en jättetrevlig kväll med god mat och trevligt sällskap!!


RSS 2.0