Tisdagstema - Ensam

Dagens tisdagstema är ensam, jag tycker att det är skönt att vara ensam ibland, men för den skull vill jag helst inte känna mig ensam.

Däremot finns det ställen där jag helst vill vara ensam, som det här: 

 

image143


Men så har det inte alltid varit, när jag var yngre och min kompis var med mig i stugan, då synkade vi våra besök här för att slippa vara ensamma. Min dotter föredrar också sällskap, för att få med sig lillebror hit tar hon med böcker och läser för honom.

Och vill man inte vara ensam här så finns det två hål, praktiskt eller hur?

Bloggjubileum - inlägg nr 100

image148
Foto:Jag idag

Detta är inlägg nr 100 här på min blogg, vad fort det går när man har skoj, jag har hållit på ganska precis i 5 månader nu.  =)

Idag har vi haft en solig och vacker vinterdag, det känns att det blir ljusare för varje dag som går. 
Trots att det var ganska kallt, -16 grader, så var det riktigt skönt att vara ute en stund mitt på dan. 

Längtar efter vårvinterdagarna i stugan, med skidåkning, skoter och korvgrillning vid jaktkojan.

Min egen EFIT!

EFIT står för Ett foto i timmen, precis som tisdagstemat finns en sida dit man kan länka sin "EFIT". MEN MEN jag kollade inte upp detta så noga innan jag bestämde mig för att göra det just idag då jag är ledig. En "riktigt EFIT" skall visst göras på speciellt utvalda dagar. Men det spelar mindre roll för mig, nu är den gjord och jag undrar om det blir fler ggr, nästan lite stressigt att hinna med...

Kl är 07.00 gumman skall väckas, hon är ingen "morgonmänniska".

image136


08.10 Plogvallen måste skottas bort, tur att jag fick hjälp av den yngre mannen i mitt liv, den äldre huttrar under täcket med feber, han tog visst helt slut efter gårdagens skottning??  ;)

image137


09.10 Såå skönt det skall bli med ett bad!! Det är jobbigt att skotta...

image139


10.15 Blå himmel och sol, det var inte igår...för igår var det snöstorm. Nu drar vi och handlar.

image138


11.30 På hemvägen efter att vi handlat får A posta brevet med anmälan till skolan, -"lite läskigt" tyckte han själv.

image140


12.45 Kunde inte längre stå emot semlorna på affären, denna lite demolerade intogs efter lunch. Inte av godaste sorten, men helt ok.


image141


13.45 nu inne på stan, ett par ärenden kvar att fixa. Snöhögar överallt.

image142


14.55 Hemma igen, äntligen vita tulpaner!

image143


16.00 Investerade i nya handdukar till badrummet idag.

image144


17.00 Nu väntar vi på att middagen skall bli klar.

image145


18.00 Middagen undanstökad nu väntar en kväll i tv-soffan.

image146


Här avslutar jag min första och kanske ? sista EFIT.

Vill önska alla som orkat igenom min dag en TREVLIG HELG!  Föresten ni andra också!

Snö - massor av snö!

image135Nej jag tänker inte arrangera någon gissa "märket på min bil tävling "här idag.
Tänkte bara berätta att idag kommer det snö - i massor!! Jag tror att det är fler än min man som lovat att de inte skall gnälla om mer snö i vinter.

Trots att jag körde fast på väg hem från jobbet idag, en gång på jobbets parkering (tack till Åke för hjälpen) och en gång när jag skulle svänga upp på vår infart..(kanske bäst att förtydliga att det inte var med den här bilen *fniss*) ..så tycker jag att det är roligt att det kommer mer snö! =)

Och tänk att blotta vetskapen om en extra ledig dag fått mig att känna mig mycket piggare!! ...eller var det kanske apelsinerna?
Tänk att jag blev tvungen att tacka nej till en IKEA-resa idag....snyft...


Bacillfotot gick jag bet på..

Sonja funderade över varför mitt bacillinlägg saknade foto... ni skall veta att jag verkligen försökte få tag på en bacill att illustrera inlägget med...ni skulle ha sett hur jag kröp om kring med luppen o kameran i högsta hugg, men de är snabba de små j-vlarna..

Men jag tar till mig råden jag fick från henne, vila o frukt,  jag ringde chefen och tog ledigt nu på fredag och nu har jag precis skalat en apelsin. Hoppas det räcker för att stå emot de små..

image134


Förresten, visst är blodapelsinerna vansinnigt goda just nu?

Bacillerna härjar nu..

Nu har bacillerna blivit elaka hemma hos oss..  Förkylning, hosta och feber lyckas de med att ordna. Dottern har precis tillfrisknat men idag fick vi istället hämta hem sonen från dagis. 
Men det tristaste av allt är att de också bet min moster som var och hälsade på oss i helg. Hon som drog vidare på sin norrlandsturne för att umgås med sin syster och träffa fler släktingar blir tvungen att vända hemåt, jag förstår henne är man sjuk vill man hem till sin egen säng.
Nu håller vi bara tummarna att inte fler från vår trevliga släktmiddag i söndags insjuknar.

Själv känner jag mig också väldigt sliten.. skulle bli förvånad om jag kan orkar stå emot de elaka bacillernas angrepp.


Moster har kommit!

Har inte hunnit med bloggen i veckan som varit väldigt intensiv, har nästan jobbat över alla dagar, men nu är bokslutet klart HURRA!!!! Så from måndag är det 2008 även på jobbet, med ny organisation och ny chef, det tar nog ett tag innan vi kommit in i rutinerna igen. 

Men nu är det helg och igår kväll kom en av mina kära mostrar, "KEB" som vi kallar henne i bloggvärlden. Titta vad hon bl.a. hade med sig i väskan!  

 

image133


Jättegott te (jo vi har redan smakat) och choklad!! TOPPEN =) Jag minns min mormor som alltid hade med sig något i väskan när hon kom och hälsade på oss när vi var små, ibland fick vi karameller andra gånger kunde hon dra upp en lax ur väskan!

Vi har inga direkta planer för dagen än, tyvärr har min dotter blivit sjuk, hoppas verkligen att hon är frisk i morgon och att ingen annan insjuknat så att vi alla kan åka norrut till min andra moster IBW där vi skall äta och umgås.

Vill önska alla som tittar in här en TREVLIG HELG!

Annorlunda besök

Idag har jag haft sällskap av en mycket vacker och ovanlig dam på jobbet. Normalt är hon mycket social, pratsam och stundtals ganska högljudd, men idag var hon mycket lågmäld, antagligen trött efter den långa resan och av besöket hos doktorn.  Efter jobbet hälsade hon på hemma hos oss. Vad kul att hon gillade middagen som bestod av spaghetti och köttfärsås.  
 
Givetvis passade vi på att fotografera den stiliga donnan, det är ju inte varje dag en goja hälsar på!


image130


Casper är en gulhövdad Amazonas (var det så man sa Myran?), det senaste tillskottet i familjen R.
Hon pratar några ord, visslar Gubben Noa, busvisslar och skrattar gott likt en gammal tant. Ja hon är en riktigt rolig dam... om man bortser att hon hade mage att bajsa på soffan, utan att se det minsta ångerfull ut ! ;)

Vi ställer gärna upp som barnvakt fler ggr!

Före eller efter?

Den här tiden brukar jag dela in livet i före och efter bokslutet. Fast just nu är jag uppe mitt i. Bilden illustrerar vad som snurrar i mitt huvud. 

image129


De närmaste dagarna kommer att bli hektiska, så bäst att hoppa i säng så man är någorlunda pigg imorgon. Godnatt!

Istället för tomtar

Vita eller rosa tulpaner? Vita absolut!! ....om inte man måste betala 120 kr för 10 st och alla andra färger kostar 59 kr för 20 st! Den här gången blev det rosa, kul med lite omväxling. Framåt vårkanten får de gärna gå i gult och orange.  


image128Är helnöjd med julklappen från jobbet (vasen), den kom så lägligt härom dan nu när julen skall städas ut och jag vill trösta mig med något annat trevligt här hemma.

Mine

Idag kom äntligen julklappen från jobbet , den som väntar på något gott.. :)

I år behövde ingen klaga på julklappen från jobbet (har nog aldrig hänt att alla blivit nöjda tidigare år), vi fick ett kort fr MeriCard med en kod, sen var det bara att välja sin julklapp med ett klick på nätet. Det fanns tex handdukar, påslakan, kniv, och mp3-spelare att välja på. Jag valde en vit Mine vas av Ulrika Hydman Vallien.   

image127

I helg skall den fyllas med ett gäng vita tulpaner efter att julen dansats ut.

Passar på att önska alla en trevlig helg!

Tisdagstema - Flytt

Tisdagstemat hade flyttat och därför kom temat FLYTT ut lite sent, men jag skall försöka tolka det fast jag egentligen borde sova..(trött-gäsp).    
I dagarna är det precis 9 år sedan vi flyttade sist, men i stugan flyttar det in och ut flytt-fåglar varje vår och höst:

Flytt


Det brukar alltid byggas ett nytt bo varje vår på min systers stugbro, det är riktigt roligt att på nära håll kunna följa den lilla familjen från det att boet byggs tills dess att ungarna är flygfärdiga och flyttar ut på höstkanten.
Min syster är dock inte alltid lika nöjd med dessa gäster eftersom de inte är så bra på att hålla efter sig... *fniss*.

UTMANAD - 7 Sanningar

Det verkar inte bli något tisdagstema idag!? Då passar det bra att anta utmaningen som jag fick från Rumbaqueen.  Min första utmaning i blogglivet!

Reglerna är som följer:
Länka till den som utmanat dig.
Berätta 7 sanningar om dig själv.
Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
Lämna ett meddelande till dom som du utmanar.


För de som känner mig är det säkert inga överraskningar, eller??

      

-         Virrig, vet ej om det bara är vanlig tankspriddhet el alzheimer"light"

-         Gillar att läsa, läser sakta, vill inte att bra böcker skall ta slut

-         Orkar inte se en hel film efter kl 21 på kvällen, men kan sitta timtals framför datorn samma tid

-         Chokoholic

-         Tappar mina strumpor överallt (hälsar maken.. och jag kan inte neka..)

-         Har tankat bilen helt själv typ 2 ggr..(maken påstår att jag aldrig gjort det, men det är inte sant!)

-         Har inga "stora" drömmar eller visioner med mitt liv, trivs bra med lite guldkant på vardagen, det viktiga är att man själv och sina nära o kära får vara friska


Jag vet om att många redan haft denna utmaning och antagligen inte vill göra den fler ggr, men jag provar med:
MostrarnaFia, Ellas mamma, Ninni, Wickan och Paula.

Till mina vänner som inte är bloggare, har Ni lust att göra 7 avslöjanden om Er själva ute på nätet, skriv gärna under kommentarer.

Sim Sala Bake!

Jag hade ingen aning om att man på en kvart kunde fixa färska Croissanter till frukost innan jag hittade tipset på Evas blogg! Jag gillar att lyxa till frukosten på helgerna, vi brukar ha "hotellfrukost", Italiensk frukost och from nu även fransk frukost med Café au Lait och färska Croissanter!!
 

image126


Degen köpte jag på burk !! från ICA, Sara Lee var märket.  Det var hur enkelt som helst, Sim Sala Bake ! så var de klara och de blev verkligen JÄTTEGODA!  T.o.m. barnen älskade dem, vilken tur att de är ägg och mjölkfria.

Vilken guldkant på frukosten!  Livet skall njutas!

Tack för tipset Eva, nu har jag vidareförmedlat det till mina vänner också!

Såå bra!

Älskar den här versionen av Halleljuah, framförd av Norska Idolgrabbar!
Lyssnar på den om och om igen, särskilt medans jag står o stryker.

Joo jag erkänner att jag är lite småmallig för att jag lärt mig att lägga in ett YouTube-klipp här.
Hittar mycket tips och bra instruktioner för bloggdesign på Designa din blogg !

Omstylad blogg

Jodå du har nog kommit rätt i alla fall fast du kanske inte känner igen dig. Jag har bara pyntat om här, jag har nämligen "dansat ut julen" härifrån bloggen. 
Men här hemma kommer jag att ha kvar julen till nästa helg. Min son vill helst att vi skall ha julgrejerna året om, även julgranen poängterade han bestämt.
Men nja så mycket julfantast är jag inte..

Återstår att se om jag kommer att trivas med dessa färger här...bli inte förvånade om det ser helt annorlunda ut nästa gång du kikar in här.

Önskar alla som kikar in här en Trevlig helg! 


Vintermorgon

image119Smög omkring i trädgården en morgon i min plyschoverall (favoriten).. hmm tyckte mig ana grannen bakom gardinen, hon funderade nog över vad jag pysslade med ..... tyckte själv att de här fotona blev ganska bra!

Min 5 årige son som är väldigt mammakär och ger mig kärleksförklaringar flera ggr om dan förklarade för mig idag att det fanns vissa fel med mig, det ena var att jag alltid pratade för länge i telefon när han ville säga något åt mig och sen brukar jag vara alldeleles för länge på toaletten.... så nu vet Ni ännu mer om mig *ler*..

Är det möjligt att pojkar är generellt mer mammakära än döttrar? När övergår man (ca ålder)  från att vara världens bästa mamma till en pinsam mamma? Tänkte att det kan vara bra att förbereda sig mentalt..  ;)

RSS 2.0