Hasat lagg

Dagens (kvällens) höjdpunkt : När maken o dottern drog i väg för att se Luleå Hockey "spöa" Brynäs (leder i skrivande stund med 5-0 när drygt halva tredje perioden är spelad- då törs man väl vara lite kaxig?), då drog jag och sonen ut i skidspåret och "hasade lite lagg"!

Det var riktigt skönt, -2 grader , vilket måste vara den perfekta skidåkningstemperaturen!? Någon bastu efter våra sportaktiviteter blir det dock inte.. tyvärr hade rörmokaren sjuknat in i magsjuka..

Impulsköp

I väntan på rörmokaren och målaren pysslar jag lite..

Äntligen blev det något av tyget som jag impulshandlade i Sthlm för över ett år sedan. Parade ihop det med ett annat impulsköp, träramen från Åhlens.
När jag fick idén så var tanken att ha tavlan nere i källarhallen ovanför frysen..men nu vet jag inte längre, den passar ju rätt bra där den hänger nu..Är det något jag är bra på, så är det just att impulshandla, gäller det mesta faktiskt. Har inget tålamod med att planera, leta efter exakt vad jag tänkt mig, söka fram fakta, jämföra olika alternativ och priser.. på gott och ont.

Det enda som vi verkligen tänkt till om var husköpet, vi sprang på många visningar för att komma på vad vi egentligen letade efter. Förra veckan var det 10 år sen vi flyttade in här och vi trivs fortfarande jättebra!

Det tar sig..

..som mordbrännaren sa. Mannen som jag saknat mest de senaste veckorna har varit här. Gissa vem? 

 

 

Jo, rörkrökaren!!

Nu har vi fått igång golvvärmen, vatten till tvättstugan och toaletten. Tvättmaskinen är på plats i tvättstugan och toalettstol och handfat inkopplade i toaletten:Än så länge är den alldeles fräsch och "opinkad", jag tror att vi väntar med att inviga den tills vi får inviga bastun också.

Tyvärr blev det fel duschblandare, men ny är utlovad med inkoppling före helgen. Så till helgen ser det ut att bli bastupremiär!! *längtar*

Lycka är..

.. är en ledig dag!!


Min långhelg började riktigt trevligt redan på torsdag kväll. Väninnan A bjöd med mig på tjejkväll med en god buffé till middag och sen var vi på Basket!! Vi såg Luleå Basket vinna mot Visby Ladies med 88-67.

 


Matchen var aldrig så där vansinnigt spännande, som jämna basketmatcher kan vara på slutet. Jag minns däremot när jag sist jag var på basket m A, när vi såg Plannja vinna SM Guld hemma i Pontushallen, det var spännande och skoj!!


Tack än en gång A för att du bjöd med mig på en trevlig kväll!  


Vinstlotten

Det kändes som en vinstlott att få gå hem från jobbet efter endast 8 tim arbete idag. Nu är vinsten bokförd och därmed är bokslutet färdigt för denna gång, HURRA!! Tänker fira det med att unna mig en ledig dag nu på fredag! Dubbelvinst alltså! =)Skall passa på att rensa, sortera och städa lite här hemma. Sen måste jag även bestämma mig angående färgen på en vägg nere i källarhallen..

Alltid samma beslutsångest..borde köpa provburkar och provmåla. Jag dragit flera nitlotter i mina färgval genom åren,  färger som blivit för kalla, för orange, för gula och för rosa.. hoppas på tur i färglotteriet denna gång.


Makeover

Tyget på min strykbräda var nött o trist, efter inspiration från Mrs Bandco och ett besök på Åhlens rea (50 % på reapriset) så har nu min strykbräda för endast 16,77 kr fått sig en makeover!

Före:


Efter:Lätt som en plätt och kanske lite roligare att stryka tvätthögen som väntar på mig!

Koll på läget?

Är mitt inne i värsta skedet av årsbokslutet nu. Ena sekunden känns det som om jag har koll på läget för att nästa sekund upptäcka att det inte alls är så..  Bla så ringde chefen idag för att påminna mig om ett avstämn.möte jag missat helt, tyvärr var inte det första gången..

Igår kväll (tisd) hade 6 årige sonen svårt att somna, vid 21.30 ropar han in mig och säger att jag måste packa hans badkläder, ingen fara det är först på onsdag svarar jag..då säger han med gråten i halsen: -men mamma det ÄR onsdag i morgon..

Annars så har vi ikväll vinkat av fam K T som drar till Thailand i en månad nu...hade gärna smygit mig ned i deras resväska, särskilt som vi har så kallt just nu, -20 och isvindar. Tyvärr skall det visst hålla i sig under helgen, trist. Tur att jag o sonen hann med lite slalom i lördags då vädret var helt underbart, som en vårvinter dag.
 En glad nyhet är att rörmokaren faktiskt uppenbarade sig igår, han kom med toastol, dusch och handfat!! Stackarn har så fullt upp, han skulle själv leta efter en rörmokare på Blocket för att få ordning hemma hos sig. Men han lovade att dyka upp nästa vecka! :)

Några har frågat efter bilder, och visst kommer de snart, vill få det mesta klart och städat först. Men själva "piffet" som normalt är det roliga, det får komma lite efterhand. Har faktiskt inte så mycket visioner och inspiration just nu...och så lite tomt i börsen förstås...aldrig känns lönen så långt bort som i januari.

That´s it for today, nu skall jag krypa ned i sängen med "Den mörka ängeln" av Marie Jungstedt.De andra två böckerna på bilden har jag läst under ledigheterna, mycket bra båda två. Väntar nu på att uppföljaren till En sorts kärlek av Ray Kluun skall komma ut i pocket.

Jo just det kusin, Ellas mamma, Lars Winnerbäck är inte så dålig, kanske man skulle investera i en skiva i alla fall?

Källarprojektet

Vi börjar faktiskt se slutet nu på vårt källarprojekt, som så många gånger känts som "The neverending story". Det var ju i April som maken började att riva ut.

Bastun är helt klar, men vi väntar på att elektrikern skall komma och koppla in bastuaggregatet. Sen vore det trevligt med vatten och en dusch utanför, därför måste vi få hit rörmokaren igen (han som vi skämtsamt kallar för Jesus - ingen vet om han kommer att uppenbara sig).

Till tvättstugan behöver vi också vatten så att vi kan flytta in tvättmaskinen. Jag hade tänkt ha öppna hyllor ovanför tvättbänken i tvättstugan men har nu ångrat mig därför drog vi iväg till IKEA idag för att köpa fler väggskåp.(Fotot är taget i farten genom bilfönstret, en ursäkt till den urusla kvalitén)

Idag var sista dan för deras rea, med 50 kr tillbaks för varje 500 kr man handlade för, så i princip fick vi resan betald. Visst slank det med lite annat smått och gott också, as usual.

I toaletten saknas toastolen och all inredning och i hallen har vi väggarna kvar att fixa. Målaren kikade förbi idag, det blir vitmålad väv (omönstrad), och ev en målad fondvägg, men jag vet inte vilken färg..

Bilder från källaren kommer så småningom, det är fortfarande väldigt stökigt och smutsigt där.

PS! Det går bra med godisförbudet, har stått emot två tuffa prövningar, en Aladdinask på jobbet och lördagsgodistime på lördagskväll framför tvn. DS!

Tuffa tider

Nu gäller det att anpassa sig till vardagen och normala rutiner igen efter alla fester, gäster, sena nätter och frossande.. Jag har dessutom några extra tuffa veckor att se fram emot eller snarare överleva nu..
 


Årsbokslut på jobbet, två-tre riktiga hundveckor..och som om det inte är tufft nog så har jag bestämt mig för ett godisförbud i 4 veckor med start i morgon 7 jan.. Egentligen känns det som fel tidpunkt MEN midjemåttet påminner mig om att det är dags, det slank nog ned någon julstjärna och några chokladpraliner för mycket under helgerna..

 


Så nu vet Ni varför jag antagligen inte kommer att vara jätteaktiv på bloggfronten en tid framöver!

(OK, jag vet att det varit lite ont om inlägg de senaste dagarna också, men förutom festen i lördags har vi har haft kärt besök av svägerskan i 5 dgr)

Omladdning

Nyårsafton/nyårsnatten blev en trevlig fest med goda vänner/släkt/snickare/kock/expojkvän och allt vad fam K T är för oss.. !
På själva tolvslaget stod vi uppe på Ormberget och njöt av utsikten över stan i den stjärnklara men iskalla natten. Många läckra raketer sköts upp över stan och förpestade miljön lyste upp himlen så vackert . 
 I dag NJUTER jag av min enda extra ledig dag så här kring helgerna. Dessutom laddar vi nu upp inför nästa fest:
 Goaste svågern firar sin 50 årsdag imorgon!


RSS 2.0