Lofotenresan, dag 4

 
 
 
Efter ännu en god frukost på hotellet körde vi till Abisko där jag fick återskapa lite minnen från mina besök på bangårdsombyggnaden för ett par år sedan. Några kollegor lyckades jag dock inte hitta.
 

Sen promenerade vi en bit efter Kungsleden. Det är så galet vackert där. Finare fikaställen får man leta efter.
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan blev det ett lunchstop i Kiruna och ett fika stopp på ett sommarcafé strax norr om Överkalix (minnet sviker).
                           
 
 
Sist men inte minst vill jag tacka vårt bästa resesällskap för den här resan. Ni är bäst <3
 
 

Lofotenresan, dag 3

Okej att det kanske sved lite i börsen när vi betalade hotellrummet på Thon Hotel i Svolvaer. MEN jag säger bara den frukosten, det var den bästa hotellfrukost jag avnjutit i mitt snart 50 åriga liv. Där fanns allt från valkött till bananpannkakor. Jag vet inte hur många nyttiga shots Arvid provsmakade. Guld för en frukostälskande människa som jag är. Och det är inte precis varje morgon någon sitter o spelar bakgrundsmusik på en flygel under frukosten.
 
 
 
 
 
 
 
Efter frukost sa vi Hejdå till mysiga Svolvaer och körde mot Henningsvaer.
Och vilket ställe det var då!
 
 

Först spanade vi in deras vackert belägna fotbollsplan. Den ser ännu häftigare ut när man ser den uppifrån luften. Finns massor av fina bilder tagna med drönare om man googlar Hennigsvaer fotbollsplan.
 
 
Och på samma ö som fotbollsplan fanns detta vackert belägna hus.
 
 
Vy mot centrum.
 
 
 
 
 
Vi strosade runt en bra stund i centrum. Där fanns mysiga restauranger, små butiker med mycket lokalt hantverk och konst. Tex ljusstöperi, smyckestillverkning, glasblåseri, foto och konstutställningar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter besöket i Henningsvaer jobbade vi oss norrut mot Narvik. Under den  här delen av resan regnade en del, men det gjorde inte så mycket när man ändå satt mest i bilen.
 
 
 
 
Efter ett matstopp i Narvik, åkte vi mot Sverige och övernattning i stuga i Björkliden.
 
 
 
 
 

 
 
 

Lofotenresan, dag 2

03.15 ringde klockan för uppstigning. Då var det bara att hoppa i duschen/kläderna, packa ihop allt och städa ur stugan. Sen åkte vi till hamnen i Bodö för att ta färjan över till Moskenes.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
När kommit iland körde vi först längst ned på Lofoten till Sörvågen och Å. Sen jobbade vi upp oss till Svolvaer. Vilka vyer vi fick avnjuta, det är svårt att beskriva och även svårt att göra dem rättvisa på bild. Men här kommer ett gäng från dagen, lite huller om buller dock.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi besökte även ett Vikingamuseum.
 
 
 
 

 
 
Vi hade inte bokat något boende för andra natten, så det blev ett riktigt fint boende, Hotell Thun i Svolvaer.
Där kunde vi se Hurtigrutenbåtar komma in och vända och fylla på med nya resenärer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kvällen avrundades med pizza och en öl på en restaurang med mycket trevlig personal.
 
 
 
Sen sov vi mycket skönt efter en hektisk dag med många intryck.
 
 

Lofotenresan, dag 1

I år blev året då jag kunnat pricka av två punkter på min Bucket List. Först New York och nu under semestern har vi varit till Lofoten med Arvid, Maria och Lars.
 
Dag 1 Luleå - Saltstraumen Bodö
 
 
 
 
 
 

 

Vägen från Norska gränsen ned till kusten var otroligt vacker, men det kändes i magen kan jag lova. Glad att det inte var vinter och halt i alla fall. Första natten sov några få timmar i en campingstuga i Saltstraumen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Årets semester

Sitter här med en lätt ångest över att min semester är slut och att jag därmed måste återvända till jobbet, vardagen och stressen imorgon. Dessa 4 veckor har varit mer välbehövda än någonsin och dem har varit helt fantastiska. Jag har njutit av varenda dag.
 
Jag skrev på Facebook att sommaren har varit magisk. För det tycker jag. Men många blev upprörda för dem trodde direkt att jag enbart menade värmen, vilken många har tyckt varit jobbig. Självklart tänker även jag på att värmen kan bero på klimatförändringar, och tycker att det har varit otäckt med alla bränder och så lider man med alla bönder som fruktar foderbrist pga torkan. Vår kanin Lillis har också haft det jobbigt, kaniner tål kyla bättre än värme.
 
Men om jag bara får tänka på mig själv, så har jag njutit till fullo av de 4 veckor sol och värme som erbjöds i år, precis under min semester. Antagligen lite extra med förra sommarens deprimerande väder i färskt minne. 
 
Men förutom värmen så har vi haft en riktigt trevlig ledighet. Första helgen var Maria o Lars hos oss med sin husvagn, vi besökte Hamnfestivalen en sväng och så tog vi en biltur i Råneå Älvdal där vi bland annat hälsade på hos en uppfödare av Belgiska jättekaniner och fikade på ett mysigt sommarcafé, Nestors Cafe.
 
 
Första veckan var jag ledig själv, ja Arvid var också hemma. Den veckan ängnades mest till att varva ned o pyssla på hemmavid. 
 
Andra veckan var vi i stugan några dagar. Vi passade på att 20 års renovera sovrummet i stugan, det har varit barnens rum men nu ska vi återta sovrummet själva. Kändes tokigt att jobba inomhus, men när det blev för varmt kunde man svalka sig i sjön.
 
 
 
Sen har vi varit på två jättetrevliga 50 årskalas. Ja i år är året då alla vänner som fötts 1968 ska firas. Så även jag i höst..!? Det är en annan sak jag har smått ångest över. Vet inte vad jag vill.. jag är inte den som gillar att ordna stora fester och särskilt inte sådana där jag ska vara i centrum. Nå vi får se hur det blir.
 
Firat mamma och pappa har vi också gjort. Först hade dem 50 årig bröllopsdag under midsommarhelgen. Sen fyllde pappa 73 år i mitten av juli när vi var i stugan och igår fyllde mamma 70 år. Då var vi alla barn och barnbarn till Kukkolaforsen och åt middag.
 
 
 
 
 
Jag känner mig ganska nöjd med att jag även lyckats hålla igång med lite motion, ligger bra till med cykelmålet, 78,5 mil har jag fått ihop. Har även varit upp på Ormberget ett antal ggr, flåsat upp för slalombacken, kört lite i utegymmet o promenerad en sväng.
 
Sen har vi hunnit umgås med många vänner också. Det har varit underbart att kunna sitta ute på altanen utan att frysa till sena kvällen.
Sen har vi även varit på en 4 dagars semester till Lofoten med Maria o Lars, men det blir ett annat inlägg.
 
 
 
 

RSS 2.0