Team Sportia Cup


 
 
I dagarna 3 har vi varit engagerade i Team Sportia cup som anordnas av sonens fotbollsklubb. Sonen har kämpat bra på fotbollsplan, maken är engagerad i tränarstaben och jag har bidragit med 2 förmiddagspass med försäljning i kiosken vid fotbollsplan (hamburgare, varma mackor och fika) samt med att leverera lite bilder till föreningen.
 
Vi är ett fantastiskt gäng kring sonens lag. Det är roligt att se hur alla bidrar och hjälper till. Killarna har också jättefin sammanhållning. När allt var klart, när finalen var spelad, medaljerna utdelade och planen tömd och städad for vi hem och åt middag. Men efter middagen då drog ett gäng av killarna tillbaks till planen igen, härligt att dem har ett sådant brinnande intresse. Det gör att det känns kul att engagera sig.
 
 

Uppstart - köksprojektet


 
Nu är vi äntligen på gång med vårt köksprojekt :) 
 
Det känns som att det kommer att bli blod, svett och tårar.. Men det kommer nog att vara värt det när allt är klart.  I går "föll väggen" mellan köket och matrummet. Som jag våndats över det beslutet, jag var rätt förtjust i vår skjutdörr som vi hade där förut. Men nu ska köket bli ett arbetskök utan köksbord, för att få det mer praktiskt.
 
Idag är köksinredningen från 1963, uppdaterad med lackerade luckor som bitvis håller på trilla ned i stora sjok, som dessutom är svår att hålla ren och fräsch, det är som om fettet suger in i lacken.
Jag kommer att slippa slipdammet som uppstår när lådorna slipas varje gång man drar ut dem/skjuter in dem.
Men det jag längtar efter mest av allt är en fullstor kyl och frys i köket!
 
Innan köket ska rivas ut ska det först läggas golv i vardagsrum och matrum. Men det kan nog dröja ett tag innan maken hinner med det. I veckan är det nämligen fotboll, varenda dag måndag - söndag. Även jag blir involverad en hel del särskilt till helgen då Arvids lag ska arrangera fotbollscup. Håll tummar för sol och värme så den plaskvåta konstgräsplanen hinner torka upp lite. I skrivande stund snöar det efter att ha ösregnat i några tim.
 
 

Påsken 2015

 
 
Årets påsk..
 
.. inte det bästa vädret, men en riktig kanondag fick vi - annandag påsk.
.. inga skidutrustningar packades med i år - därmed ingen skidåkning
.. ingen extra ledighet
.. väsentliga delar av packningen lämnades hemma, såsom necessär, tv och vin..
.. god mat, gott fika och mycket godis
.. mysigt umgänge med våra familjer
.. slö fotograf..
 

Glad Påsk!

 
Oj vad skönt med några extra dagar ledigt! Jobbade halv dag igår (skärtorsdag) och så 4 dgr till på det.
Det blir en snabb sväng till stugan, borta är dem långa härliga påskloven tack vare kaniner som inte går att ta med vintertid samt med 2 tonåringar som är beroende av internet och kompisar.. Men det gör inget, det är skönt att vara ledig hemma också.
 
Ja nu är "faran över" på jobbet för den här gången. Men det har varit en jobbig tid, flera som slutar, både frivilligt och ofrivilligt, sådana som man jobbat ihop med i många år. Men jag är glad att jag har min försörjning åtminstone ett tag framöver. Tack vare det så kan man andas ut lite och tänka framåt. Det mest konkreta är våra köksplaner. Oj vad stökigt och rörigt det kommer att bli, särskilt som vi ska lägga nytt golv på hela entreplan i samma veva. Men det kommer att bli så fint och fräst när det är klart! Men det är ngn månad bort.
 
Och sen har jag fått ngt annat roligt att se fram emot, min reslystna väninna har bokat en resa åt oss i höst igen, till en stad som vi båda trivs mycket bra i... London here we come!! :)
 
Annars så hoppas jag få sparka igång cykelsäsongen snart, men vi har väldigt vintrigt än, kom ett par dm snö så sent som i veckan..
 
Nu vet ni vad som händer hos Malkins, Glad påsk mina vänner!
 
 

RSS 2.0