Glad Påsk

Hemma hos oss har vår dotter stått för påskpysslet.  


                      


Hon är bra på är att skapa oreda där hon drar fram.. fast i det här fallet kan man väl kalla det kreativt kaos!?

Hur som helst så vill jag med detta collage önska Er alla en GLAD PÅSK!

Sådärja

Nu har 10 veckor gått och stegtävlingen på jobbet är över. Vårt lag blev trea (sist), men jag känner mig ialla fall nöjd med min insats. 
Jag satte ett personligt mål på ett stegsnitt på 10000 per dag och det målet har jag uppnått, det blev exakt 10085 steg per dag.

Det känns skönt att slippa tänka på att ha med stegmätaren jämt och att slippa läsa av den typ hela tiden för den nollades titt som tätt..

Jag har insett att jag behöver mål (realistiska) för att hålla igång, nu blir mitt mål 100 cykelmil under cykelsäsongen som förhoppningsvis startar i början av maj. Ifjol blev det bara 89 mil (året innan blev det 122 om jag minns rätt).

Inga överdrifter

Nu har den tid kommit då man avundas dem som bloggar snödropp och krokus, medans man själv fortfarande skottar snö. Maken var ut och satte på motorvärmaren i morse och sa att det hade snöat mycket..


                 
 
..och eftersom han inte är ngn överdrifternas man så var det bara att ge sig ut och börja skotta. När jag sen gick med sopor till återvinningsstationen så hörde jag en man i ett närliggande kvarter vråla ut - F*n vad mycket snö!! Det kändes säkert bättre efteråt ;-)

Man kan lugnt säga att man har olika känslor för snön när den kommer kring advent än i slutet av mars.
Sonja har ialla fall lovat mig att den kommer att vara borta vid midsommar, undrar om hon börjar ångra sitt löfte?

Nu hoppas jag finna lite inspiration för att göra det lite vårigare här inomhus i alla fall.
För som jag lärde mig av framgångscoachen så är Inspiration den bästa framgångsfaktorn!


Upp som en sol..

I veckan har jag varit på en tvådagarskonferens med jobbet här på hemmaplan. Konferensen var bl.a. tänkt lite som en kickoff för vår region i det nya bolaget. 

När all information var över första dagen, drog vi ut på en tipspromenad på stan. Vi använde oss av många olika kreativa hjälpmedel som t.ex. informationsdisken på biblioteket och ring en vän. Tipspromenaden avrundades med ett par ”sportaktiviteter” och korvgrillning i solens sken ute på isen i Norra Hamn.

 

                    


Foto: En lagomt anonym bild av mina kollegor.


En annan tipstävling genomfördes sedan under den goda 3-rättersmiddagen då vi fortfarande satt grupperade i våra grupper, då handlade tipsfrågorna om hur uppmärksam man varit på vissa udda detaljer under dagen. Alla hade vi noterat lite udda detaljer under dagens gång, föreläsare som betett sig lite konstigt, haft med sig för tillfället märkliga prylar, konferensarrangörer som haft på sig ngt udda o.s.v.  Rätt kul att alla vi undrat över detta i det tysta.  :)
 

Efter middagen samlades de flesta i baren och när den stängde drog vi ut i kroglivet på stan, jajamen du läste rätt, VI.. t.o.m JAG!!  Fast jag får väl erkänna att jag först försökte smita upp på mitt rum för att sova när det var dags att dra vidare, fast med misslyckat resultat..(herregud vilken usel partypingla jag utvecklats till under åren).

 

Hur som helst så blev det inte så sent och jag kände mig riktigt pigg dag 2. Ännu mer pigg, upprymd och grymt inspirerad kände jag mig efter några timmars föreläsning av framgångscoachen Anders Haglund. Oj så många kloka ord, tips och råd han levererade, vi fick många bra och dåliga exempel på hur man kan påverka sin livskvalitet och många var vi som suckade och skrattade igenkännande. Det var verkligen en förmån att få lyssna till honom, en riktig inspiratör och entertainer på samma gång. När jag kom hem så la jag till mig som prenumerant av hans veckobrev på hans hemsida.

 

För fortsatt positiv coachning kommer kanske att behövas framöver, med tanke på avslutningen av konferensen. Det hade kommit information från högsta ledningen som nödvändigtvis skulle ut till all personal just denna dag... väldigt olämplig tidpunkt för oss som precis blivit inspirerade och taggade inför framtiden. (Undra vad han tänkte coachen??)

 

Vi fick veta att nu skall alla administrativa tjänster ses över igen, minskas och i många fall centraliseras. I mitten av september skall allting vara klart, så det blir en orolig sommar igen för många av oss. 

 

Så ni kan nog förstå att det kändes  "Upp som en sol och ned som en pannkaka.."

 

Nu börjar jag vara "van" med centraliseringar och omorganisationer så jag är vid gott mod och vet att allting löser sig på ett eller annat sätt, ofta till och med till det positiva! Jag säger till mig själv som Maria sa till mig förra gången det bar av - Se möjligheterna!! 


Hmm föresten, har någon av Er sett ramen som jag tidigare haft runt min blogg därute i cyberspace? ;-)


Våffeldagen 2010

 


Är det våffeldag, skall man äta våfflor, tyckte våran lillebror. Till slut blev det våfflor.. till kvällsmat strax före åtta ikväll.  

Konstigt att ingen annan bloggat våfflor tänkte jag o kikade i almanackan. Den här gången var vi visst ute i god tid trots att det blev sent...


Dagens noteringar o tips!

                                      - Nä sparken var varken stulen eller borttappad. Så bra!

- Jag var precis klar med min skidtur på spåret när Vasaloppsåkarna från jobbet anlände. Vilken tur!

- Jag är grymt snabb på att klistra in foton i album, definitivt den snabbaste jag själv känner. Dvs tiden mellan foton i brevlådan - foton inklistrade i album. Onödig talang?

- Jag skulle ha klippt mig idag, men hade valt en tid som inte fungerade. Nu har jag skjutit fram tiden i hela 4 veckor av olika anledningar. Min frissa siade om att jag, när det äntligen blir dags, skulle se ut som barna Hedenhös. Jag känner mig redan som Malin Hedenhös, konstigt att det redan känns mer vildvuxet än nånsin.

- Vi får dra av jobbet med omdragningen av elen i huset som rotavdrag, tack för det skatteverket!

- Det är kul och allmänbildande att öva på blindkartor i Geografi! Sugen på testa eller förbättra dina talanger, eller har du barn i skolåldern? Ladda ned Seterra 3.0 härifrån.

- En av mina bästa väninnor har bloggat ett tag, fast lite i det "tysta", ni som känner mig känner mest troligt Maria oxå, kika in hos henne, men lämna gärna en kommentar så hon vet om att du kikat in! 


Good day - Good night!
Music

För ngt år sen tackade jag nej till en Spotifyinbjudan enbart för att jag inte visste vad det var för ngt.. Ja jag vet, jag hinner inte riktigt med i all fantastisk utveckling. :)

Nu har jag fått en ny inbjudan från min gamla barndomsvän o FB vän Kristina!! Tusen tack Kristina!                 

 
Nu är programmet nedladdat och den första låten dottern drog in i min spellista "Favoriter" blev min melodifestivalsfavorit "Keep on walking med Salem Al Fakir", som tyvärr "bara" blev tvåa igår. Därmed inte sagt att jag inte tycker Anna Bergendahl med This is my life var en värdig vinnare, för visst, hennes låt är också bra.

Vilken var din favorit igår?

Dottern skall få ta en liten snabbkurs med mig i Spotify, lite senare, för nu skall vi ut på skidutflykt, tyvärr har det det börja dyka upp gråa moln som gör sitt bästa för att skymma solen..  

Senare uppdaterat: Bilder från skidutflykten med sonens klass finns i förra inlägget, vi fick sol  =)  men det blåste lite kallt när vi fikade.


Solig skidtur

Nu när alla andra börjat längta efter våren, så har jag precis kommit igång med skidsäsongen.
Det har hänt ngt konstigt med mig...jag föredrar just nu längdskidspåret framför slalombacken.
Idag fick jag med mig båda grabbarna (gubben o sonen) ut på Ormberget. Det var fantastiska förhållanden, -3 grader och sol. Lycka!

Jag försöker lära mig att åka med skatingtekniken eftersom min stela led i foten inte mår bra av klassisk åkning. Det är riktigt kul, men jag blir snabbt trött i fötter och vrister. Men i sonens takt och längd på rundorna fungerar det bra, jag får fila på tekniken utan risk för överansträngning.

Jag har till och med varit en sväng själv på spåret i veckan, "livrädd" för att träffa på Vasaloppsåkarna från jobbet ;-) , då konstaterade jag att jag åker 3,2 km m skatingteknik på ungefär samma tid som jag åkte klassiskt 5 km på den tiden då jag tränade skidåkning, dvs på Fred Flintas tid.

Ni ser tävlingsdjävulen inom mig börjar direkt och titta på klockan, men NEJ NEJ nu åker jag endast för att jag tycker att det är en trevlig motionsform och inget annat! Nu skall jag inte förstöra det roliga med att känna någon press. 

Imorgon har sonen en klassaktivitet med skidåkning på agendan, det skall bli trevligt!

Senare uppdaterat m ett collage fr klassaktiviteten:
 

                         


Fika och kul på skidor med bl.a. stafett, barnen mot oss vuxna.

Tonoringen

Ikväll har vi varit på Öppet Hus på skolan där vår dotter blivande tonoringen (hennes stavning) börjar 7an till hösten.


Det är alltid lite läskigt när barnen skall ta nya kliv i livet och i utvecklingen. Minns hur läskigt det var när hon skulle börja dagis, byta dagis, börja skolan, flytta in från lilla skolan till stora skolan och nu från trygga skolan till stora läskiga högstadieskolan.


Efter kvällens besök på högstadieskolan känns det inte lika stort, farligt o skrämmande längre. Det var tex mycket trevligare inomhusmiljö än jag föreställt mig och hört ryktas om. Särskilt hemkunskapens nyrenoverade lokaler var riktigt fina!


Slängde ihop ett litet collage, bilderna från hemkunskapen är lånade från skolans sida på nätet. Tänkte att Linda kanske vill se dem? För övrigt så har vi börjat uppmärksamma tecken på dotterns ”tonorsutveckling”.  

Det var inte länge sedan hon drog mössan över det oborstade håret när hon skulle till skolan, numera vill hon bli väckt tidigare om morgonen så att hon hinner fixa (borsta, spraya och piffa) håret!

Hon har börjat skjuta på längden och har vuxit om både mormor och en kompis till mig. Och att ha täckbyxor på sig till skolan är inte populärt..

Från det ena till det andra, dagens höjdpunkt var lunchen med min kusin Marianne och hennes fina (glada, söta och väluppfostrade) barn som var på sportlovssemester här i stan. Nu är det min tur att bjuda tillbaks, jag tror inte att det dröjer så länge innan jag åker till vårt norra kontor igen, då hör jag av mig!


What´s new?


Javisst, de fräscha t-shirtarna från MeandI är nya. Så även sonens frisyr!! Äntligen lyckades vi muta honom så att han gick med på att klippa en kortare frisyr (dyrt m både mutor o frisörbesök).  Så nu får vi se hans fina ögon igen och han slipper bli tagen för att vara en tjej. 

Anledningen till att han INTE gått med på att klippa kort tidigare, berodde just på att en tjej tyckt att han var finare i långt hår..


I fädrens spår
Vasaloppet avnjuts bäst hemma i soffan, gärna under en skön filt med en mjuk kudde under huvudet. Följer några av våra kollegors framfart på nätet. Åh nej kaffet tog visst slut..

Uppdaterat senare: Trot eller ej men innan Jörgen Brink (årets vinnare) spurtade över mållinjen så sög det i min skidåkartarm så pass mycket att jag tvingade med mig dottern upp på Ormberget för skidåkning några svettiga kilometer. Det finns visst kvar en liten liten gnutta skidåkare i mig trots allt!

Sportlovsrapport

På sportlovet för ett år sen hade sonens basketlag sin första "testa på basket" träning. I lördags spelade de sin första match, givetvis måste mamma dokumentera detta bl.a. med en bild på killen med matchstället på för första gången. 
 

                                                


Oj vad de har utvecklats grabbarna! De passar bra, kämpar frenetiskt och gör massor av mål, vilket resulterade i att de vann sin första match. Mindre viktigt kanske, men inspirerande och bra för självförtroendet. 

Efter basketmatchen åkte vi iväg till pensionat mormor o morfar.


                       Vi checkade in i två dubbelrum inkl helpension. Färskt hembakt fika, potatisgratäng o kalvfilé, jordgubbar och glass, grötfrukost, daimtårta är några exempel fr menyn.

Vi hade tänkt stanna en natt men den blev till två, servicen var helt enkelt så suverän!


Vi var givetvis och besökte farmor med brutna benet på vårdcentralen. Sen hann vi med ett besök hos våra nyflyttade vänner M m familj. 5 milen på söndag kväll såg jag tillsammans med C, samtidigt som vi diskuterade vår kommande resa bl.a.


Nu är det bara en dag med sportlovsledigt kvar, tiden går fort (ännu fortare) när man har roligt!


RSS 2.0