Höst i trädgården

I lördags hade vi underbart höstväder. Tog en liten sväng i trädgården, konstaterade då att sommarens väderförhållanden inte varit de allra bästa för trädgården. Eller är det trägårdsmästarens fel???

Våra äpplen har aldrig varit så fula som i år, de är buckliga och prickiga. Jättetrist, vi som annars brukar få massor av goda äpplen som vi både brukar äta och göra äppelmos av. Undrar varför de blev så trista i år?

Tog en bild av våra små prydnadsäpplen som blev ganska fin:

                              Äppel päppel
Våra plommon har inte hunnit mogna färdigt än, jag måste nog ändå plocka in dem snart innan frosten tar dem, de får de mogna klart inomhus. Vårt plommonträd är i stort behov av klippning, det är alldeles vildvuxet. Vi vågar inte göra det själva. Inte ens vår trädgårdsintresserade granne vågar sig på detta, måste ha tag på en riktig trädgårdsmästare...? Var hittar man en sån?

Till sist så konstaterade jag att min klematis precis börjat få knoppar. Hoppas verkligen att den hinner slå ut sina vackra blommor innan frosten kommer. Jag misstänker att denna skönhet borde planteras om på ett annat ställe i trädgården med bättre solläge, nu står den mest i skugga på norrsidan. Detta brukar jag misstänka varje höst...

Kommentarer
Postat av: Syster

Underbart vacker bild med de stora gröna bladen och de halvröda äpplena mot en knallblå himmel!
Ta med ett par äpplen så gör jag en äppelkaka ikväll.

2007-09-11 @ 08:04:15
URL: http://nicas.blogg.se
Postat av: fia

jag håller me dig om att man måste kanske stå i mot ibland hehehe kul att du tittar in . och jag gillar bilden på äppelträdet.

2007-09-11 @ 17:46:57
URL: http://ajaxen.blogg.se

Kommentarer gillas ♥ :

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0