Julen anno 2011



Efter två stadsjular var det dags för jul i stugan igen. Vi lämnade ett ösregnigt Luleå på eftermiddagen den 23e och rattade norrut. Efter halva vägen övergick regnandet i snöflingor =  härligt!

 

Och härligt har vi haft det, inte bara vädermässigt med ett par minusgrader och till och med lite sol, nej överhuvudtaget. Lugnt och skönt, uppfriskande promenader, trevligt umgänge med familjen, gott att äta, tv-tittande, vedeldad bastu och så den av barnen efterlängtade julklappsutdelningen.

 

Barnen verkade nöjda med sina julklappar trots att de inte är i ngt överflöd och att det är mer nyttoprylar än leksaker numera, som tex kläder, badrock, pyjamas, tofflor, böcker osv. Dottern har blivit en riktig skoterfantast och snurrade runt i timmar och sonen kom igång att läsa i sin julklappsbok om Zlatan.

 

På juldagen var vi till svärmor/farmor och träffade några av makens syskon och syskonbarn, bytte julklappar och åt mer julmat.

 

Javisst blev julen som jag önskade, men den gick lite väl fort bara. Nu har vi återvänt till stan och imorgon blir det basketcup hela dagen. Ska bara jobba en dag i veckan vilket känns jätteskönt, även om det ”svider lite” av att tulla från mina sparade semesterdagar :)


Kommentarer
Postat av: Maria

Det låter som ni haft en superjul! Men håller med! Alldeles för kort!

2011-12-27 @ 07:19:27
Postat av: Päivi

Vad trevlig ni haft det och verkar ha haft bättre väder än vi. Regnet gjorde det verkligen halt här ett tag...



Är själv också ledig och tycker det är superskönt! F

2011-12-27 @ 16:32:20
URL: http://paivja.blogspot.com
Postat av: Päivi

Hm... tryckte visst på enter innan jag skrivit klart :) Efter sista F:et skulle det ännu stå: För första gången får sonen vara hela jullovet hemma :)



Ha det bäst! Kram!

2011-12-27 @ 16:33:29
URL: http://paivja.blogspot.com
Postat av: paula i pörtet

Jag tror minsann du fick det som du önskade, o mer därtill för du fick snö! Vi var ju i Fjollträsk med gröna gräsmattor, värre var att det var lika illa här hemma då vi återvände...men idag har jag tagit en lång skogspromenad, har nog aldrig gjort det i juletid förut. Positiv ska man vara, o skogen är nu tillgänglig o då passar vi på! Inga insekter som stör heller, men Dagmar vill inte sluta! Hur har ni klarat er från stormen?

God fortsättning förresten, snart är det anno 2012. Har du förresten följt serien Anno 1790, sista avsnittet igår, snyft, den har varit så bra!

Kram

2011-12-27 @ 19:00:32
URL: http://paulaz.se
Postat av: soffie

oj va snö ni har fina bilder från er mysiga jul, kramen

2011-12-27 @ 19:02:28
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Marianne S

Ni ser ut att ha haft det härligt. Mina grabbar fick oxå badrockar och pyjamasar. Det var riktigt uppskattat. Dom satte på sig dom på julafton och jag tror inte dom har tagit av sig dom ännu...;)

2011-12-27 @ 20:12:35
URL: http://mariannesturk.blogg.se/
Postat av: Sonja

Låter som en perfekt jul. Kan verkligen fantisera om hur det är att fira julen i er stuga ute i skogen uppe i Tornedalen. Riktigt juligt;)

2012-01-03 @ 07:22:04
URL: http://sonler.blogg.se/sonler

Kommentarer gillas ♥ :

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0