Nyårsmenyn
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/313466/images/2011/img_0819-kopiera_181600967.jpg)
Alltså jag tycker att nyårsafton kommer lite för snabbt inpå julfirandet, jag satsar rätt mycket med fixandet inför jul och känner att jag inte riktigt hinner ladda om inför nyår. Typ bjuda in till fest eller så..
Men vi brukar alltid försöka laga något gott och lite extra lyxigt. I år ska vi köra menyn från SVT.se´s Godkväll:
- Räkbakelser med ostkrokar
- Oxfilé Wellington med rostad rotfruktssallad & ädelostdressing
- Chokladtryffelpaj
Uppdaterat efteråt: kompletterar med lite bilder av maten och en recension under bilden.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/313466/images/2012/2011_12_31_182091696.jpg)
Vi gjorde förrätten, räkbakelserna, alldeles för stora så vi var redan mätta innan varmrätten.. Men goda var de, och ännu godare i dag, dagen efter. Varmrätten var god, men hade säkert smakat ännu bättre om man inte redan var mätt.. Desserten blev inte någon riktig höjdare, inte som jag - chokladälskaren - hade trott, betyg 3/5.
För övrigt så blev jag så mätt, att jag blev tvungen att ta en tupplur för att orka vara vaken över tolvslaget. Annars hade vi trevligt!
Slutligen önskar jag Er alla ett GOTT SLUT OCH ETT GOTT NYTT ÅR!!!!
Mmm, smarrigt!
Vi är bortbjudna i morgon och behöver bara ta med ett par flaskor vin. Lyx! :)
Kram!
Gott nytt år till dej med!
Mums :o)
Låter gott. Gott nytt år :)
Låter vanisinnigt gott!
GOTT SLUT! <3
Det blir en kopia av Päivis, men var precis vad jag tänkte; mums! Hos oss blir det också oxfilé, men ett annat recept.....var trevligt på Allstar igår, o gott, trist att ni inte kunde hänga med. Det var tur att vi förbokat eftersom det var Luleå Hockeys bortamatch på TV...
God fortsättning !
Kramar Maria
Rotfruktssalladen såg god ut! Hade ni den i ugnen? Vilka rotfrukter var det? morot? palsternacka?
Anna: ja man rostade rotfrukterna i ugn o lade babyspenaten dit efteråt. Vi hade potatis, kålrot o morot.
Vad massa gott ni firade in det nya året med :)
Det gjorde vi med, men det kändes som det hade räckt med förrätten, HUMMER ;P
Gott nytt år på dig!
KRAM
mums va gott det såg ut å va spännande det lät med ostkrokar i förrätten, GOTT NYTT ÅR till dej å va fint du hade det!
Låter supergott!
Oxfilé Wellington är något jag aldrig ätit och har inte aning om vad det är (annat än oxfilé i någon form).
Snygg dukning, är glasen Chatau (eller hur det nu stavas)?
GOTT NYTT ÅR på er!
mmm för räkbakelse, men visst är det mastigt med trerätters! sniglarna var ju bara att svälja o vi hade inget annat till så vi orkade med all mat. Har fått besked att min dator är klar, hårddisken kraschade så den är utbytt....typiskt när dom formaterat om o installerat photoshop o allt, då säger hårddisken upp sig! Vet som vanligt inte hur jag ska tacka dottern, men det får väl räknas som en dotters plikt, hihi
Kramen
Vad kul att höra vad du tycker om maten, när man prövar något nytt så vet man aldrig.
Till helgen jobbar jag, därför tar jag bort julen nu.
Ska ha gäster också, gissar att jag kommer att vara trött.
Kram Lissen
Tack så jätte mycket snälla DU :)
Kram
Trevlig helg, sen är det slut på långhelgerna för denna gång. Nu ska jag följa CarlJohan Bergman i mål i skidskyttestafetten, vansinnigt spännande!
Kramen
Gjorde en ny efterrätt i förgår, mums.
Men tog ingen bild, för mörkt