España

Här kommer en update från vår semesterresa.
 

Resmål



Calella i Katalonien, Spanien, ca 5 mil norr om Barcelona. Mitt andra besök i Spanien, det första på fastlandet.





Vi trivdes bra i Calella. En liten kuststad med både äldre och nya kvarter, tillräckligt stor för att man inte skulle ledsna på att strosa där om kvällarna, en ort där även Spanjorerna själva semestrar, med en jättefin strand och en härlig allé vid strandpromenaden. Inga strandförsäljare eller inkastare till restaurangerna.



Resan



Vi flög med direktflyg från Skellefteå - Girona, med billiga Ryan Air biljetter. Vi var lite skeptiska till att allt skulle fungera (har hört skräckhistorier), men det fungerade perfekt både dit och hem. Det enda som var lite drygt var att lämna hotellet kl 04.00 på hemresan.

 

Vädret

Vi kunde inte haft bättre väder! Soligt, varmt och skönt varje dag. Sista kvällen var varmast, då hade vi +32 grader vid 22-tiden på kvällen.
 

Hotellet

 

Vi bodde i en liten lägenhet på 3-stjärniga Miami Park Aparthotel.  Även här var det lite lowbudget så vi hade inte så höga förväntningar, men det var helt ok, över förväntan. I slutet på 80-talet var det nog ett lyxhotell, men nu var det lite slitet och inte så modernt. De anordnade både dagsaktiviteter och ngn form av underhållning (minidisco, show, flamencodans osv) varje kväll. Det låg några kvarter upp från stranden och nära järnvägsstationen.
 

Upplevelser



Det var mycket liv o aktiviteter i Calella, kanske lite extra nu då spanjorerna firade S:t Johannes (medans ni därhemma firade midsommar). Parader, orkestrar som spelade vid strandpromenaden, fyrverkerier och gatusmyckningar och massor av folk i farten kring gågator och torg.

Besöket i Barcelona får ett eget inlägg.
 

Shopping



Jag köpte ingenting åt mig själv, maken o sonen köpte Barcatröjor och dottern två armband, that was all! Dottern spenderade nästan hela sin reskassa på att fläta håret.

 

Mat

Vi provade på de Spanska specialiteterna som Paella, Tapas och Sangria. Vi åt middag på restaurang varje kväll. Frukosten åt vi alltid i vår lägenhet på hotellet, ibland även lunchen.

 

Lycka



En annan värdefull behållning av resan var att Arvid lärde sig simma. Nu behöver han inte längre ha ont i magen när det är baddag på skolan, eller oroa sig för att måsta gå i simskola.


Vi har aldrig pressat honom när det gäller simningen eftersom han haft ordentlig vattenskräck sedan en olycka som hände när han var under året. Men vi har med glädje sett att han sakta men säkert gjort framsteg och nu efter att haft möjlighet att spendera många timmar i poolen så släppte spärren, tekniken fanns där redan.  

Det var en lycklig kille som utbrast – Inte visste jag att det var så här lätt att simma!

 

Summering
 

Vi är väldigt nöjda med vår resa. Solens värme, miljöombyte och ledighet gjorde oss alla mycket gott.


Kommentarer
Postat av: Maria

Låter som en perfekt resa, ska se till att L läser ditt inlägg. Tycker Emma spenderade pengarna bra. Häftigt att få testa och snyggt tycker jag.

Va roligt att höra om Arivds nya lärdom...vi vet exakt hur det är och jag tror inte vi är helt i hamn än. Kunskapen finns men vattenrädslan ....

2011-07-01 @ 07:56:05
URL: http://mariajr.blogg.se/
Postat av: Cissi

Vad kul att resan blev LYCKAD, miljöombyte är aldrig fel (enligt mig hihi) och pricken över i:et måste vara att han lärde sig simma :D



Kram

2011-07-01 @ 08:06:27
URL: http://cissileandersson.blogg.se/
Postat av: mammakero

Vilka underbara bilder! Många av dem hade jag velat se i stort format! Du har verkligen utvecklat ditt fotograferande!

Visst är det underbart med semester med HELA familjen och bryta vardagen! Att lära sej simma måste slå allt! Vilket härligt minne: "Kommer du ihåg när vi var i Spannien och jag lärde mej simma?"

2011-07-01 @ 10:19:26
URL: http://mammakero.blogg.se/
Postat av: inga-britt

Vad roligt att ni är nöjd med eran semester. Roligt med miljöombyte, det behöver man. Själv åker vi ingentans i sommar, p-e vill vara hemma. Så vi kommer att tillbringa våran semester i stugan i Harsa och i kolonistugan här i Bollnäs.

2011-07-01 @ 10:29:27
Postat av: Marianne

vad kul ni verkar ha haft det. Men det bästa måste nog ha varit sonens nyvunna kunskaper i simning.

2011-07-01 @ 15:24:54
URL: http://mariannesturk.blogg.se/
Postat av: Malin

Vilken underbar resa ni verkar ha haft! Soligt och varmt. Och fina stränder. Och Arvids simning...har haft samma med sonen och det är så skönt när dom till slut vågar!

Kramiz

2011-07-01 @ 20:27:45
Postat av: Camilla

Vilken mysig resa ni haft! De två första saker jag tänker på är att din dotters investering i flätorna var jättebra, hon passar superbra i dem! Har hon dem kvar fortfarande? Visst kan man ha såna rätt länge? Det andra är att det var jättebra att sonen lärde sig simma! Så skönt för honom (och er). Jag var också lite sen med att simma och jag minns känslan då det äntligen lossnade. :)

Men Malin... shoppade du ingenting??? :-p

Ser fram emot Barcelonabilder!

Det verkar väldigt smidigt med direktflyg.

Kram!

2011-07-01 @ 22:20:55
URL: http://www.camillasdagar.blogspot.com
Postat av: Syrran

Ni verkar haft en hejdundrande härlig resa. Inte gör det mindre ont att den skedde under vår mest regniga vecka.



Underbart inlägg. Otroligt vackra foton!!!

2011-07-02 @ 10:27:40
URL: http://nicas.blogg.se/
Postat av: paula i pörtet

Va härligt det låter, ni har verkligen haft en skön semestertripp! Det bästa i mina öron: inga försäljare eller inkastare...det är en anledning till att jag inte alls vill åka till vissa i övrigt mysiga ställen! Jag upplever det faktiskt kränkande och jobbigt även om det känns som det bara är jag som känner så...

Och Arvid, va skoj att han lärde sig simma, en mycket värdefull kunskap! Dessutom är det ju så roligt!

Kramen

2011-07-02 @ 16:59:58
URL: http://paulaz.se
Postat av: Päivi

Vad kul att ni haft en bra resa! Bilderna helt underbara!!!

2011-07-02 @ 17:18:05
URL: http://paivja.blogspot.com
Postat av: Malin svarar:

Maria: Åk utomlands, när det är jättevarmt då vill de vara i den svalkande poolen, till slut vågar de slappna av. Emma är glad över din kommentar!

Cissi: Helt rätt, det var pricken över iet!

Mamma Kero: Tack så mycket! Ja alla bilder kommer inte till sin rätt när man drar ned dem i små ramar som klipper dem. Ja Arvid kommer nog att minnas denna midsommarafton lite extra, dagen D.

IBW: Det är ju oxå miljöombyte att vara i stugan!

Marianne: Jo faktiskt, det var mycket glädjande.

Malin: Ja vi har haft så härligt, och det är så skönt att han lärde sig simma, för hans skull, inte så kul att vara sist kvar i lilla bassängen på badet.

Camilla: Emma tackar för din kommentar, de som flätade sa att man kunde ha dem mln 1-2 mån, så vi får se hur länge det ser fräscha ut.

Malin: Ja direktflyg är smidigt. Och nej jag köpte verkligen INGENTING, men jag tog igen det rätt bra när vi kom hem igen! Löste ut nya glasögon, köpte inredning till hallen och två reablusar, så jag kan om jag vill ;-)

Syrran: Ja den här gången träffade vi rätt vädermässigt till skillnad fr Kretaresan ifjol.

Paula: Jag tycker oxå att det är jobbigt m påträngande försäljare som stör o inkastare. En annan familj som vi känner var i en ort lite mer norrut o fick inte vara i fred. Jag tror att det

är värre på orter som enbart är uppbyggda för turister. Ja Arvid är såå nöjd nu simmar han i vår sjö i stugan (som enligt mig är alldeles för kall).

Päivi: Tack så mycket, och visst det var härligt!

2011-07-03 @ 19:21:28
Postat av: Anna

Härligt att se era bilder, och vad härligt med simningen!

2011-07-03 @ 19:33:18
Postat av: soffie

mmm spanien vilket underbart land,måste dit igen,va härligt ni haft det,å underbara bilder,

vi kan med flyga till girona från karlstad funderar på att ta med Tonårsdottern dit i höst då hon fylle r18å få uppleva Barcelona,kramen

2011-07-03 @ 21:50:09
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Sonja

Låter som om ni har haft en helt underbar resa!

Kul att A knäckte gåtan med simningen.

2011-07-03 @ 21:59:40
URL: http://sonler.blogg.se/sonler

Kommentarer gillas ♥ :

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0