Det var den julen

Ja vad ska man säga? Pepparkakorna hann precis bli klara innan julafton och nu är allt redan över. Vad hände?
 
Ja vi packade ihop allt och oss och klämde in oss i bilen dagen innan julafton och styrde kosan mot stugan. Skönt att vakna upp i stugan på julaftonsmorgon och tända en eld i kaminen. Mamma bjöd på grötfrukost i deras stuga och framåt eftermiddagen blev det en stilla promenad i omgivningarna med make, pappa och Milla.
 
Sen kom syster med respektive och brorsan med sin tjej. Givetvis blev det lite Kalle och efter det traditionell julmiddag i mammas och pappas stuga. Sedan samlades barnen i vår stuga och trot eller ej så kikade tomten in via fönstret. Han konstaterade nog om han kommit rätt innan han sedan hastigt och lustigt kastade in en säck med julklappar via ytterdörren.
 
Barnen verkade nöjda med sina julklappar och sedan fikade vi, precis som vi alltid gör.
 
På juldagen åkte vi till svärmor/farmor för julmiddag nr 2. Sen styrde vi kosan hemåt i halkan. För på julaftonskvällen började det regna och fortsatte med det natten mot och hela juldagen. Väldigt halt var det och tydligen var det ännu värre på annandagen.
 
Annandagen blev våran långa mysdag. Julmiddag nr 3 intogs hemma. Nu börjar vi bli lite less på julmaten.
 
Ja julen är väl över nu, men inte julledigheten!!!!
 

Kommentarer
Postat av: mammakero

Vi som inte äter traditionell julmat under julen, förstår att man blir less av att äta samma mat tre dagar på raken. Allt som man äter tre dagar på raken blir trist, men julmaten särskilt eftersom det är så många rätter som ingår! Alltså man blir mätt och övermätt varje gång...
Mysigt lät julen, ja, allt utom halkan då!
God fortsättning!

Svar: Jag är för traditionell för att byta ut julmaten även om det faktiskt finns godare festmat. Nyårsmiddagen är dock mer att längta efter.
Gott slut till dig.
Malkin

2013-12-28 @ 12:19:31
URL: http://mammakero.blogg.se

Kommentarer o hälsningar gillas ♥:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0